Lehetséges-e az időutazás?
Hmmmm
Mit jelent fénysebességgel forgatni? A palást egy pontjának a kerületi sebessége ennyi? Miért kell végtelen hosszúságú legyen? Hogy kerülöm meg? A palástja mentén, vagy hosszában? MI a különbség a "megkerülésekben" ha forog, ha nem? Végtelen hosszúságú hengert sosem fogunk tudni építeni, nem csak ma nem vagyunk rá képesek, de szerintem olyat se fogunk tudni soha építeni, ami fénysebességgel lenne képes a tengelye körül forogni.
Szerintem ez így zagyvaság. Se füle se farka. Persze ez nem a te hibád...
maci
A végtelen hosszúságú forgó hengerrel kapcsolatban igen. Ha ennyi az összes fellelhető dolog erről (Wikipédia). Megbocsáss, de ennyire még a "Time machine" c. film is közel áll a megoldáshoz. Fizikát én is tanultam hosszú évekig, bátran mondom, hogy igen...
maci
Számítástechnikával foglalkozom, de van a hobbijaim között pár, aminek igencsak van köze a fizikához.
Nem vettem indiszkréciónak se bántásnak :)
maci
múltba nem lehetséges, jövőhöz pedig a fénysebességhez közeli sebességet kell elérnünk ami a mai technikával nem lehetséges
A fenét. Vagyis abban igazad van, hogy a fénysebesség elérését nem tudjuk megvalósítani, de az időutazáshoz nem kell fénysebesség. Őszintén nem értek a fizikához, de ez engem érdekelt, így a lényegét össze tudom foglalni. Most is időt utazol, méghozzá előre az időben (telik az idő, nemde?). Ennek köze van a tömegvonzáshoz is, ezért minél messzebb vagy valamiféle tömegvonzástól, számodra máris lelassul az idő. Mindemellett a fénysebesség elérése annyira felgyorsítana, hogy lényegében megszűnne az idő múlása neked külső szemlélőként. Ha csak megközelíted a fénysebességet tetszőlegesen, akkor a külső szemlélők előbb megöregednek, mint te, vagyis utazol előre az időben. Ehhez nem kell szuper szerkezet, elég a két lábad, kezdj el sétálni. Persze változást nem fogsz tapasztalni, mert érdemi különbségért rohad gyorsan kéne menni, de időt utazol.
Mindemellett a múltba nem hinném, hogy lehet utazni, de a múltba betekinteni (csupán elméletben) lehetséges, ha meg tudod előzni a földről elindult fénysugarakat - ezért lehetetlen - amelyek x éve verődtek vissza és persze van egy -ismét csak elméletben- rohadt jó műszered, amivel fel tudod dolgozni a képet.
23:11
Jogos, csak arra gondoltam, hogy konkrétan film szerűen látni az eseményeket a földön. Ahhoz már kéne technika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!