Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetséges-e az időutazás?

Lehetséges-e az időutazás?

Figyelt kérdés
Úgy tudom elméletben már létezik, de megvalósítható-e úgy mint a "Vissza a jövőbe" filmben?
2011. márc. 24. 02:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Meg kell valami amin a felhőn is átlát, nem? :)
2011. márc. 24. 23:40
 22/28 anonim ***** válasza:
teleport i<3
2011. márc. 25. 08:52
 23/28 anonim ***** válasza:

Zoltán kvantumfizikus válasza

Sok minden szezon fazon keveredés van, ezért most picit tegyük helyre a dolgokat.

Időutazás nem létezik. Egyrészt a kauzalitás megsértése miatt, másrészt, mert nem reprodukálható téridőmegjelenítésben egy adott mult időintervallum regenerálásakor fellépő jelenségek. Jövő pedig még nincsen. Nem létezik idő utazás, mert az egy fantazmagória.

Az az időutazásos elméleti elképzelés is pusztán fantazmagória amit megemlített egy fórumozó. Mivel olyan irreális idealizmusokat tartalmaz mint, végtelen hosszú cső stb. A relatívitáselméletről annyit, hogy a jelenlegi tudásunk szerint ez csak a valósághoz konvergál ! Jelenleg hiányzik a kvantum világ azon leírási módja, amely ezeket a jelenségeket hitelesen kvantitatíve formába tudja önteni.

A kérdező kérdésével kapcsolatban, a részecskefizikusok nem valójábani időutazással mentek vissza az időben, hanem olyan kísérleteket csináltunk, amelyel betekintést nyerhettünk az univerzum korai szakaszáról.

2011. márc. 25. 19:24
 24/28 Killerfrog válasza:
Szerintem van Stockum-ban van valami.. Hiszen ugyebár egy ilyen henger (feketelyuk) nem hogy gyűri hanem felcsavarja a teret tehát elméletben elkerülhetek olyan térbe ami a múltban volt csak mivel be van gyűrve ezért időben nem haladt
2011. jún. 6. 21:39
 25/28 anonim ***** válasza:
nem vagyok fizikus,csak megváloszol a kérdést,ami szerintem jó...előttem említették,hogy jövőbe nemlehet utazni,mivel még nem létezik...ezzel egyezek,de hogy múltba ne lehessen...ezzel kicsit vitatkoznék...tegyük fel van időutazás,de csak a múltba...vissza is megyünk,de nemtudunk rajta változtatni,csak megfigyelők lehetünk benne,mert minden egyes kis tevékenységünk a múltban kihatással van a jelenre...már csak alapból az is,hogy visszautaztunk a múltba
2011. aug. 14. 23:41
 26/28 anonim ***** válasza:
Macinek ! A jövőben amikor felfedezik az időutazást egy kiflit sem lehet majdan venni az 1 millió Ft.odból :d
2011. aug. 16. 00:08
 27/28 anonim ***** válasza:

És miért kellene visszamenni? itt marad és van egymilliója! Vagy mondok jobbat.... Visszamegy, de előzőleg beteszi bankba a pénzt és az szépen a jövő-idejéig kamatozni fog.... Szerinted mennyit kamatozna a ma berakott 1 milla mondjuk 100 év alatt ?

maci

2011. aug. 16. 10:11
 28/28 anonim ***** válasza:
Maci. Itt nem maradhat, mert lakása sincsen és 1 millió Ft nem tart sokáig, továbbá képzettsége sincsen még :) Mehet csövezni. Be nem rakhatja a bankba mert ahhoz személyi és lakcímkártya kell és az sincsen hiszen még nem is él és ha véletlenül ellenőrzik és nem stimmel valami sztornó van.
2011. aug. 16. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!