Semmi trükk nincs benne. A kérdésnek megfelelően a 100 Db számból csak egy maroknyi lehetőség jöhet ki,és azok mind ugyanazokkal a szimbólumokkal együtt ott vannak .
Pl, a 9,27,29,36, ,stb,stb nézd meg alaposan. Ezen számok mindig egyforma szimbólumokat jelölnek,akár hányszor nyomod a "varázsgömböt".
Nincs benne semmi lehetetlen. Bármely kétjegyű szám két számjegyének összegét ha kivonod a kétjegyű számból, kilenccel osztható számot kapsz. Ennyi az egész.
Pl: 56: 5+6=11
56-11=45
57: 5+7=12
57-12=45
Ez egyszerűen a tízes számrendszer velejárója.
De Én akkor sem értem, hogy honnan tudja, hogy Én melyikre gondolok.
Valaki nagyon részletesen, mint ha egy nagyon hülye embernek magyarázná el - mert úgy néz ki, hogy Én tényleg az vagyok.
Gondolkodj, mielőtt ítélsz. :-)
Lássuk mi van a "varázslat" mögött.
"Gondolj egy kétjegyű számra, add össze a két számjegyet, az eredményt vond le a kétjegyû számból..."
Legyen a két számjegy
a, b
"Gondolj egy kétjegyű számra..."
A kétjegyű szám értéke
N = 10a + b
"...add össze a két számjegyet..."
S = a + b
"...az eredményt vond le a kétjegyű számból..."
K = N - S
K = 10a + b - (a + b) = 10a + b - a - b
K = 9a
Tehát az eredmény mindig az általad gondolt szám ELSŐ számjegyének a 9-szerese.
A legkisebb kétjegyű szám:
N = 10
S = 1
K = 9
A legnagyobb kétjegyű
N = 99
S = 18
K = 81
Ebből látszik, hogy csak a 9 - 81 intervallumba eső, 9-cel osztható számok érdekesek, az összes többi csak töltelék, parasztvakítás. :). Ha megfigyeled, a 9-cel osztható számoknak ugyanaz a jele, itt egy csengő. Bármilyen számra gondolsz, mindig olyan szám jön ki, ami mellett csengő van - tehát osztható 9-cel - a fenti levezetés szerint.
Ennyi a trükkje a gömbnek. :-)
DeeDee
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!