Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Elektromos autókban mennyire...

Elektromos autókban mennyire van jelen az eletro szmog?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 30. 18:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

#10 - régebben professzionálisan foglalkoztam a témával, úgyhogy kérlek ne kábíts ilyen Rácz Gábor László kategóriás "jajamobiltoronyrákotokoz" teóriákkal, mert az maximum a szemgolyódat főzi fehérre. Az ionizáló sugárzás kis dózisai pedig nagyon nem láthatóak még szakember szemével sem.

Hosszú idő telt el, amíg komolyan kezdték kezelni ezt a problémát - tehát elkezdték minimalizálni az orvosdiagnosztikai expozíciókat, épületeknél, bányákban, stb. helyeken kontrollálni a tüdőrákot okozó radonterhelést, stb.

2023. máj. 1. 21:17
 12/17 anonim ***** válasza:

#11: Teljesen hiteltelen vagy ember, benned még a mernöki gondolkodás szikrája sincs meg.

Mint valami iskolát pár bukással elvégzett technikus, aki azt hiszi ő szarta a spanyol viaszt :)

2023. máj. 1. 21:21
 13/17 anonim ***** válasza:

Kiegészítés:

Ami a mozdonyvezetőket, meg a többi munkást illeti, nem a villanyberendezésektől betegednek meg, hanem a mindenféle mérgező kémiai elemmel ötvözött fémek korróziótermékeinek meg VOC kategóriás anyagoknak a belélegzésétől.

Hosszútávon sokat árt a zajos, meg stresszes környezet is, mely lerontja a szervezet immunitását. A városi legendával ellentétben az AWI hegesztőmunkások sem az argontól kapnak tüdőrákot - ugye nem kell elmagyaráznom hogy miért?

2023. máj. 1. 21:26
 14/17 anonim ***** válasza:

#13: Szerintem a munkagépek kezelői, meg a buszsofőrök is VOC kúrán vannak egész életükben, zajosabb is stresszesebb is, mégis a mozdonyvezetőket pécézték ki a gonosz kutatók.

A hegesztésnél az ív sugárzása, és a "füst" is rákkeltő, nem tudom hogy jött ide pont az argon..

De amúgy érdekes, hogy szerinted mi dennek lehet hosszú távon káros hatása, de a nemionizáló elektromágneses sugárzás esetében ettől vallásosan elzárkózol

2023. máj. 1. 21:46
 15/17 anonim ***** válasza:

#14 - nem "vallásosan", hanem tudományos ismeretek alapján zárkózok el a megalapozatlan kitalációktól. Elég mélyen tisztában vagyok az élő szervezetek reakcióival a mindenféle környezeti behatásokat illetően - de jelenleg nem célom kisregényeket írni ide a témában. (Mára már elköszönök - sziasztok.)

:)

2023. máj. 1. 21:55
 16/17 anonim válasza:
Nagyon jót szórakoztam az előttem vitázókon!
2023. máj. 6. 06:12
 17/17 anonim válasza:

Vagy egy alusapkas haverom, aki minden ujhullamos osszeeskuvesnek bedol. O azt mondta nem ul be mellem elektromos autoba az elektroszmog miatt.

Mondta elotte merjem meg. A meresi eredmenyek:

[link]

A kepek alapjan egy orias nagy akkupakkos Tesla Model X-ben ez a sugarzas nulla. A monitorja elott egy kis savban minimalis, de barmelyik masik monitor elott hasonlo ertekeket kapsz, tehat az nem elekromos auto specifikus. A monitor elott meg amugysem ul senki, mert ott a kozepkonzol van.:)

2023. máj. 6. 11:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!