Hogyan lehetne definiálni a négyzetgyökhöz hasonlatosan
a háromszöggyök fogalmát?
Figyelt kérdés
2022. nov. 17. 12:58
1/10 anonim válasza:
Definiálhatod úgy hogy az adott szam1 haromszoggyoke az a szam2, aminél ha létrehozunk egy szam2 oldalhosszu szabalyos haromszoget, az pont szam1 teruletu lesz.
2022. nov. 17. 13:17
2/10 anonim válasza:
Nekem a körgyökre lenne szükségem a munkámhoz, csak még nekem sem sikerült rájönnöm, hogyan találhatnám ki a körgyököt.
2022. nov. 17. 13:19
3/10 anonim válasza:
hasonlatosan sehogy.
NÉGYZETgyök nem pedig NÉGYSZÖGgyök.
maximum az "egyenlő-oldalú-háromszög-gyök"-öt vagy az "egyenlő-szárú-derékszögű-háromszög-gyök"-öt lehetne hasonlatosan definiálni.
2022. nov. 17. 14:14
4/10 anonim válasza:
A kérdező kérdése alapján létezik a háromszöggyök fogalma. De, akkor tőle várjuk, mit is jelent ez? Rendkívül gyanús, hogy ki is ez a kérdező, nem lehet más, mint U. Xorter. Hiába tiltod le a neved, a kérdéseid alapján szinte teljesen biztosan elárulod magad. Ha szerinted létezik háromszöggyök, akkor léteznie kell ötszöggyöknek, hétszöggyöknek és így tovább. Nem értem miért tőlünk kérdezed, mi nem értünk hozzá, te vagy a nagy tudós és még erre sem tudod a választ? Egyébként emlékezz vissza az ötödfokú egyenlet nem létező megoldóképletével is problémád volt. Sikerült azóta felírni? Az egész világ tőled várja ennek a problémának a megoldását, de úgy látszik hiába.
2022. nov. 17. 15:44
5/10 anonim válasza:
Általában felvetsz egy tudományosnak kinéző, de valójában értelmetlen kérdést. Néhányan megpróbálnak válaszolni, néhányan kifiguráznak. Azonban megoldás soha nem születik. Ez már rendszeresen így megy. Kérdésem: mi ennek az egésznek az értelme? Erre talán tudsz válaszolni.
2022. nov. 17. 15:52
6/10 anonim válasza:
A téglalapgyököt viszont már a humor kategóriában kellene megkérdezni!
2022. nov. 17. 15:59
7/10 anonim válasza:
"NÉGYZETgyök nem pedig NÉGYSZÖGgyök."
Akkor háromzatgyök. Ne ilyen apróságokon akadjunk fenn :D
"Kérdésem: mi ennek az egésznek az értelme?"
Nekem mindig beindítják a fantáziámat U.Xorter kérdései :) Abban viszont igazad van, hogy általában nem én szoktam megoldást adni rájuk, nem abba a csoportba tartozom.
A kérdéseinek értelme talán annyi, hogy én egész jól szoktam szórakozni, miközben fantáziálgatok a kérdéseivel kapcsolatban.
Mellesleg, pörgeti az oldalt is, ami pozitívum szerintem :)
2022. nov. 17. 16:18
8/10 anonim válasza:
Ami nincs azt nehéz definiálni. A fantázia végtelen ugyan, de nem mind része a valóságnak. Ez például a valóságon kívüli rész.
2022. nov. 17. 17:16
9/10 2*Sü válasza:
A négyzetszámoknak van komolyabb jelentőségük, így ezeket oktatják, ez közismert. De az ókorban matematikával foglalkozó gondolkodók – főleg a püthagoreusok – számon tartottak a négyzetszámok mellett háromszögszámokat, ötszögszámokat, sokszögszámokat, meg piramisszámokat, tetraéderszámokat és hasonlókat. (Ezek összefoglaló neve: figurális számok) Lásd:
Mivel a figurális számok általában felírhatók alapműveletekkel, hatványozással, így ritkán érdemes őket figurális számként kezelni, azon túl, hogy léteznek, definiálhatók ezek, praktikus haszna nem sok van. Ezért nem is nagyon tanítják ezeket.
Nyilván ezeknek meg lehet határozni az inverz függvényét is, így lehetne akár definiálni a háromszöggyök számokat is… Csak minek…
2022. nov. 17. 18:24
10/10 anonim válasza:
A négyzet oldalhossza a = sqrt(T), azaz négyzetgyök T.
Ennek analógiájára:
A szabályos háromszög oldalhossza
a = (2 sqrt(T))/3^(1/4), tehát ez kell legyen a szabályos háromszöggyök.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!