Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Csak én érzem jóval erősebbnek...

Humor Herold kérdése:

Csak én érzem jóval erősebbnek a napsütést?

Figyelt kérdés

A napokban már nagyon kellemes az idő, főleg a napon.

Viszont kicsit brutális belegondolni hogy 14-15 fokban napsütésben már majdnem hogy melege van az embernek és simán elvan pólóban.17-18 fokban pedig gyakorlatilag le lehet égni a napon.Pedig ez a hőmérséklet még viszonylag hűvösnek mondható.De mégis az ember hőérzete olyan az erős napsütés miatt, mintha 30 fok lenne.Pedig az még 10 fok különbség.

Gondjai lesznek ezzel az emberiségnek? Mármint a szárazsággal,és hogy a Nap felperzsel mindent.Nagy veszteségek lesznek a mezőgazdaságban évről évre. És akkor a csapadék hiányáról még szó sincs.

2022. márc. 27. 15:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2%

Azóta vettem ezt észre hogy minden évben egyre jobban perzsel a nap, mióta kiderült hogy a HAARP technology-t használják időjárásmanipulálásra.

Már tavaly mondták év elején hogy idén a háttérhatalmi elit egy nagyobb háborút és egy szárazságot fog előidézni, hogy még tovább romba döntse az emberek jóléti életmódját.

2022. márc. 27. 15:49
 2/13 anonim ***** válasza:
48%
Egyeseknek már tényleg az agyára ment a jólét. :D
2022. márc. 27. 16:11
 3/13 anonim ***** válasza:
75%

Létezik egy olyan dolog, hogy télen a fűtésre áll be a szervezeted, nyáron pedig a hűtésre.

A kettő között kell néhány nap, míg át tudsz állni.

2022. márc. 27. 19:31
 4/13 TappancsMancs ***** válasza:
65%

Itt van az erkélyen hőmérő, és hozzá tartozik, hogy nagyon zárt erkély, vagyis plafon, oldalfalak teljesen és üveg korlát (nem rács). Ha nem fúj a szél, akkor a padlón a hőmérő 30 fokot is mutat, néha még 38 is volt. Nem vicc. Persze napon, ha rásüt a Nap. Ennek az a kulcsa ahogy néztem, hogy a szél ne fújjon és zártabb helyen bizony meleg van. Remélhetőleg megint hirtelen jó meleg erős tavasz lesz - mint már szokott lenni.

És nem kell minden egyes időjárási adatból egyből világkatasztrófát vizionálni. Hidegből, szélből, hőség rekordból, téli napsütésből, stb.

[link]

2022. márc. 27. 20:48
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Alapból egy hőmérőt sose süthet a Nap, mert nem arra vagy kíváncsi, hogy mennyi hőt képes elnyelni, hanem arra, hogy hány fok van a környéken.
2022. márc. 27. 20:58
 6/13 TappancsMancs ***** válasza:
100%
5 :) Persze. Tudom, hogy ez nem szabályos elhelyezés, de nyár előtt így érdekes nézegetni. És mivel az erkélyfal full üveg, még csukott ajtóval is brutál meleg lesz bent ilyenkor ha süt a Nap. Viszont lehet nagyot szellőztetni. Most néztem egy képet a mobilban, november 20-dikán 31 fokot mutatott kint. Jó - szélcsend volt, különben nem ilyen. Szóval tudom, hogy nem így kell kitenni hőmérőt. :) De azért köszi.
2022. márc. 27. 21:06
 7/13 TappancsMancs ***** válasza:

Itt van. Nagyíts rá. 2021 nov. 20. 12:35:05-kor készült. Ja és tudom, hogy nem nejlonban kell tartani... :) Kontroll hőmérőnek egy régi sima vacak a dititális mellé, azonosat mutattak.

[link]

2022. márc. 27. 21:13
 8/13 TappancsMancs ***** válasza:
Ja és ha kiáll ilyenkor az ember az erkélyre de belülre, érezni is a nyári meleget. Szóval nem csak a hőmérő melegszik fel, tényleg ennyit lehet kiállva is érezni. Amúgy a télikertet is ezért találták ki, az is csupa zárt üveg és melegszik is rendesen. Nyáron persze kibírhatatlanok. :)
2022. márc. 27. 21:18
 9/13 anonim ***** válasza:

"érezni is a nyári meleget"

Ha a hőmérőt normálisan szerelnéd fel, akkor EZT a meleget mutatná, amit érezni lehet.

Igazából ez a beállítás, amit elkövettél, arra jó, hogy kiderüljön, mi lenne, ha te állnál ki a napra pár órára.

2022. márc. 27. 22:03
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

"Csak én érzem jóval erősebbnek a napsütést?"

Ugyanolyan a napsütés, mint régen.

Egyrészt hozzászoktunk a hűvöshöz (ugyebár mennyire másnak tűnik, amikor a tél elmúltával először melegszik 18 fokig délután, mint amikor a nyári meleg után először van, hogy nem melegszik, csak 18 fokig)

Másrészt március 20-ával túl vagyunk a nap-éj egyenlőségen, szóval napsütés szempontjából már az erősebbik félévben járunk.

Harmadrészt az, hogy ilyenkor már elég erős a napsütés, sokszor nem olyan nyilvánvaló: március általában egy viszonylag felhős hónap, száraz idő esetén is inkább a szűrt napsütés, változóan felhős ég a jellemző. Most viszont rendkívül derült az idő, szóval ha kint vagy három órát a szabadban, akkor most tényleg három órán át tűzni fog rád a nap.

2022. márc. 27. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!