Csak én érzem jóval erősebbnek a napsütést?
A napokban már nagyon kellemes az idő, főleg a napon.
Viszont kicsit brutális belegondolni hogy 14-15 fokban napsütésben már majdnem hogy melege van az embernek és simán elvan pólóban.17-18 fokban pedig gyakorlatilag le lehet égni a napon.Pedig ez a hőmérséklet még viszonylag hűvösnek mondható.De mégis az ember hőérzete olyan az erős napsütés miatt, mintha 30 fok lenne.Pedig az még 10 fok különbség.
Gondjai lesznek ezzel az emberiségnek? Mármint a szárazsággal,és hogy a Nap felperzsel mindent.Nagy veszteségek lesznek a mezőgazdaságban évről évre. És akkor a csapadék hiányáról még szó sincs.
Azóta vettem ezt észre hogy minden évben egyre jobban perzsel a nap, mióta kiderült hogy a HAARP technology-t használják időjárásmanipulálásra.
Már tavaly mondták év elején hogy idén a háttérhatalmi elit egy nagyobb háborút és egy szárazságot fog előidézni, hogy még tovább romba döntse az emberek jóléti életmódját.
Létezik egy olyan dolog, hogy télen a fűtésre áll be a szervezeted, nyáron pedig a hűtésre.
A kettő között kell néhány nap, míg át tudsz állni.
Itt van az erkélyen hőmérő, és hozzá tartozik, hogy nagyon zárt erkély, vagyis plafon, oldalfalak teljesen és üveg korlát (nem rács). Ha nem fúj a szél, akkor a padlón a hőmérő 30 fokot is mutat, néha még 38 is volt. Nem vicc. Persze napon, ha rásüt a Nap. Ennek az a kulcsa ahogy néztem, hogy a szél ne fújjon és zártabb helyen bizony meleg van. Remélhetőleg megint hirtelen jó meleg erős tavasz lesz - mint már szokott lenni.
És nem kell minden egyes időjárási adatból egyből világkatasztrófát vizionálni. Hidegből, szélből, hőség rekordból, téli napsütésből, stb.
Itt van. Nagyíts rá. 2021 nov. 20. 12:35:05-kor készült. Ja és tudom, hogy nem nejlonban kell tartani... :) Kontroll hőmérőnek egy régi sima vacak a dititális mellé, azonosat mutattak.
"érezni is a nyári meleget"
Ha a hőmérőt normálisan szerelnéd fel, akkor EZT a meleget mutatná, amit érezni lehet.
Igazából ez a beállítás, amit elkövettél, arra jó, hogy kiderüljön, mi lenne, ha te állnál ki a napra pár órára.
"Csak én érzem jóval erősebbnek a napsütést?"
Ugyanolyan a napsütés, mint régen.
Egyrészt hozzászoktunk a hűvöshöz (ugyebár mennyire másnak tűnik, amikor a tél elmúltával először melegszik 18 fokig délután, mint amikor a nyári meleg után először van, hogy nem melegszik, csak 18 fokig)
Másrészt március 20-ával túl vagyunk a nap-éj egyenlőségen, szóval napsütés szempontjából már az erősebbik félévben járunk.
Harmadrészt az, hogy ilyenkor már elég erős a napsütés, sokszor nem olyan nyilvánvaló: március általában egy viszonylag felhős hónap, száraz idő esetén is inkább a szűrt napsütés, változóan felhős ég a jellemző. Most viszont rendkívül derült az idő, szóval ha kint vagy három órát a szabadban, akkor most tényleg három órán át tűzni fog rád a nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!