Mi az oka annak, hogy az üvegen keresztüli napsugárzást erősebbnek, melegebbnek érzem, mint a "sima" napsugárzást?
Figyelt kérdés
2011. szept. 26. 09:33
1/8 anonim válasza:
Valószínűleg, mert zárt helyen nem fúj a szél és nem hűt.
3/8 anonim válasza:
üveg elnyeli az UV sugárzást,és infravörös hullámokként jönnek át az ablakon amik melegítenek:) de egy fizikus majd megmondja szavatosan
4/8 anonim válasza:
"infravörös hullámokként jönnek át az ablakon"
...hát nem tudom. :D
5/8 anonim válasza:
mert a hősugárzás magával hordozza a hőt, melynek egy része az üvegről visszaverődik, másik része átjut rajta (bent van), és később egy zárt oldalon visszaverődik, és egy része elnyelődik. Pluszban az üveg is elnyeli a hőt (hasonlóan az izotópsugárzáshoz), aztán szépen lassan leadja. Így a beáramló sugárzás az elnyelt hőt is magával viszi, ezért melegebbnek érezzük.
6/8 anonim válasza:
Szerintem az első két válasz lesz a jó, ez a két hatás érvényesül együtt. Tehát nem az üveg önmagában "erősíti" a hőt, hanem a zárt tér a lényeg.
7/8 anonim válasza:
szerintem meg az első meg az ötödik.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, most már nagyjából értem. :)
2011. okt. 4. 13:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!