Mi a baktériumok legfőbb feladata a természetben?
Tök értelmetlen a "legfőbb" funkcit kérdezni, mer milyen szempontból legfőbb? Ez egy szubjektív dolog. Én azt javaslom, írj be egyet, aztán vagy jó lesz a tanárnak, vagy nem. Sok értelme úgy sincs ezen agyalni.
(Személyes tipp: esetleg a lebontó (szaprofita) baktériumok szerepére gondolhatott. De nagyjából ugyanekkora eséllyel lehetne a parazita, nitrogénkötő vagy akár más baktériumok "legfőbb" szerepe mellett érvelni, szóval ez tényleg csak tipp.)
Szerintem is a lebontásra akart gondolni a tanár. Közoktatásba rég jártam, de nekem az rémlik, hogy ott ezt hangsúlyozták. Miket adtál meg egyébként? (Miből kell kiválasztani a legfőbbet?)
(Amúgy ennek a kérdésnek eleve nincs értelme, feladatokról az emberi társadalmon kívül nem nagyon van értelme beszélni, helyesebb lenne azt kérdezni, hogy mi a szerepük.)
Azannyát - kérdezem én:
Az ilyen tanárnak mi a legfőbb feladata az iskolában?
Válasz:
Kinevelni az idióták új generációját.
Konklúzió:
Kérdező - menekülj el abból az oktatási intézményből, ahol ilyen idióta tanarakat eresztenek rá a diákokra!
Ugyanúgy nekik köszönhetö az oxigéndús légkör, rengetegen nem a szimbiózisban vesznek részt, hanem betegséget okoznak. Emellett ök az egyetlen csoport, amelyik szinte minden földfelszíni -ide értve az óceánok mélyét, légköri folyadékcseppeket, felszíni közetek (kövek) külsö rétegét, jeget, höforrásokat, stb- környezetben megélnek.
Középiskolából én is a lebontó tevékenységükre emlékszem legkiemeltebben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!