Mi alapján döntitek el, hogy mi az igaz ?
"Csak olyan célt lehet személyes döntéssel az életben követni, ami elő van írva?"
Egy olyan közegben felnőve, ahol így gondolkodnak, majd kilépve a világba nem ezt tapasztalva, elég nagy traumát okoz mint látod.
"Mi alapján döntitek el, hogy mi az igaz ?"
Az igazság tőlem független. Nem az én döntésem eredménye.
Más kérdés, hogy megeszek-e mindent, amit írnak? Nem feltétlenül. 60 éves vagyok, természettudományos diplomával foglalkoztam tudományos kutatással orvostudományi egyetemen. Aztán eljöttem a versenyszférába, hogy egy kis pénzt is keressek. Azóta is követem a szakmai cikkeket. Szóval nem a Nőklapjából művelődök, és nem olvasom a fészbukot. Tudományos folyóiratokat olvasok, és azokat a dolgokat "hiszem el" ami belefér a tudományos világképembe. Az, hogy egy napilap nyomtatott, vagy internetes formában azt írja, hogy angol kutatók bebizonyították - az csak egy dolog. De ha a portál nem hivatkozza meg a közleményt, vagy ami rendszeresen előfordul, a cikk a cikk írójának a neve nélkül van publikálva a portálon, akkor a el sem olvasom. Hiába érdekelt volna a kattintásvadász címe alapján.
És még egy megjegyzés: a tudományos közlemény olvasását is abbahagyom, ha belefutok valami szamárságba, amiről szakképzettségeim alapján biztosan tudom, hogy nem úgy van. Hiteltelenné válik a cikk, és otthagyom...
"Egy olyan közegben felnőve, ahol így gondolkodnak"
Mármint mondjuk erősen vallásosban?
"majd kilépve a világba nem ezt tapasztalva, elég nagy traumát okoz mint látod."
Jó esetben a vezető korlátok elvesztése a szabadság érzését hozza, nem pedig a talajtalan bizonytalanságot.
Nem mindenkinél jön le ez elsőre.
De előbb-utóbb a többségnél kialakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!