Mi alapján döntitek el, hogy elolvastok-e egy Wattpad könyvet?
Én először a borítot nézem meg. Ha az tetszik, akkor el sem olvasom a tartalmat, rögtön belemegyek az első fejezetbe, és végigpörgetem. Ha a párbeszéd gondolatjellel van írva, akkor el kezdem olvasni a tartalmat, majd jöhet a többi. Viszont ha kötőjellel, az nem túl biztató.
Biztosan vannak jó történetek, amikben a párbeszéd kötőjellel van, de engem nagyon zavar. Elveszi a kedvem rögtön.
Ti hogy választotok?
Borító, fülszöveg megfogalmazása, azt nem szeretem mikor valaki képeket mutat a szereplőkről az elején.
Normális könyveknél sincs az első oldalakra lerajzolva, hogy akkor így meg úgy néz ki a szereplő.
Nyilván a szövegben le kell írni, hogy pl barna a haja a fiúnak meg éj fekete szeme, test stb es akkor fejben kialakul egy kép.
Szerintem mindenki bízza a saját képzeletére.
Szóval ja ha ilyet látok negatív kicsit, de azért beleolvasok a szövegbe hátha. Ha jó és a cselekmény lassan es egyenletesen történik, akkor folytatom.
Olvastam már olyat, hogy 1. Fejezetben találkozott a lány és a srác, a fejezet végén meg már együtt aludtak.
Nekem ez annyira nem játszik :D
Borító úgyszintén, tartalmat mindig elolvasom, mert az író "írói képessége" nagyobb részt már ott is megmutatkozik. Ha ez a kettő rendben van, akkor megyek az első fejezetre, és ami engem is nagyon zavar azok a kötőjelek, talán akkor birkózom meg velük ha nem "tömény" (amikor nincs sehol a nyamvadt enter lenyomva :D) az írás.
Írta az első válaszoló a képeket, na az ami még ki tud kergetni a könyvből. Olyan szépen megírt személyleírásokat lehet más könyvekben találni, hogy nem lenne pofám képeket rakni :)
Dolgok amiktől azonnal tovább görgetek:
-sźarrá retusált nyálas borító, különösen a műkék szem, ismert színészek mint faceclaim berakva, csumára feltolt szín telítettség
-firlefrancos edgelord nevek, pl Moon, Raven, Luna, ismertebb fandomokból összeollózott nevek, sztárok nevei, sután egyértelmű beszélő nevek
-egyes szám első személy használata
-śzar-szappan-szalámi fantasy, amikor vérfarkas, vámpír, rókatündérek, nekomimidémonok, sellőangyalok, medvedisznóemberek, minden van már egy sztorin belül
-hetven semmitmondó emoji tartalom leírás helyett
-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!