Szerintetek milyen hosszú legyen Wattpadon egy-egy rész? Hány szavas?
Milyen hosszú szövegeket szerettek olvasni inkább? Számít nektek?
Mert én nem szeretem, ha fél órán át ott pörgetem lefelé a történetet.
Nekem kényelmesebb, ha max. 1500 szavasak. Végigolvasom a részt, utána meg elmenti a könyvtárban, hogy innen tudom folytatni.
Ti hogy vagytok vele?
Egy sztori és a karakterek akkor jók, ha ki vannak fejtve, fel vannak építve normálisan. Ha ehhez valamikor és valakinek 1000, máskor és más valakinek 3000 szó kell, akkor annyi.
Nekem mindegy a hosszúság, a tartalom fontosabb és hogy azt az adott mennyiségű szöveget mennyire sikerült érdekesen megírni.
Ha csak abból a szempontból nézzük, hogy az átlagember mit szeret, akkor nyilván a minél rövidebbet. Érdemes megfigyelni, hogy mikor pl. instán látsz egy videót a görgetésed közben és bele akarunk nézni, akkor az első 2-3 másodperc alapján döntjük el érdekel-e vagy további görgetés lesz belőle. Magyarul túl sok inger ér minket és nem vagyunk már türelmesek a hosszabb dolgokra.
Ha egy sztoriban 2000 szó alatt vannak a fejezetek, nem olvasom el. Wattpadon általánosságban véve nem írnak elég jól az emberek ahhoz, hogy 1000 szavanként bármi érdemit tudjanak produkálni.
Én az 5-10 ezer szó közötti fejezeteket szeretem a legjobban.
5-7 de volt már 8 ezres rész is amit publikáltam.
Ha a nézettségre hajtasz nem a minőségre akkor 1000 szó is elég.Lesz 50 részes a könyved és 200 ezer megtekintésed.
Nálam van,hogy egy hónapban 1 rész kerül fel de az hosszú,legyen mit olvasni.
Ha tartalmas és jól megvan írva akkor minél hosszabb annál jobb😉
nekem is a 2000-3000 szavasak a legideálisabbak, csak én általában elfelejtem tagolni, ezért mindig vissza kell mennem, hogy meghúzzam a határt :)
egyébként anno amikor wattpad-ra írtam, 600(!!) szóval is beértem, de az, amit majd most akarok kirakni, ennél azért már komolyabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!