Miért hiszik hogy az elektromos áram előállítása és használata "zöldebb" mint a fosszilis tüzelőanyagoké?
":D ezt vártam, hogy mikor jön az első konteózós. Nem csalódtam."
Szóval, ha neked azt mondja valaki, a Nap nem nyugaton kel, vahym hogy a víz szobahőmérsékleten folyékony, akkor az konteózós? :D Tesla nem tudott használható mértékű energiát átvinni, és azóta se senki.
" az elektromos aram vezetek nelkul atviheto egyig pontbol a masikba. Hol hasznalnak ma ilyen gepeket egyszeru emberek? Sehol, mert a penz a lenyeg, a profit."
Hol használják?
A mikrohullámú sütőben. Magnetron néven.
És ha tudod, mit csinál egy mikrohullámú sütő, azt is tudod, mi történik azzal a dologgal, ami az energia-átsugárzás útjába kerül.
"Gondolkozz már el, hogy lehetne ilyen módon több 100 MW teljesítményt átvinni több 100 km távolságra?"
Nem egy terv volt fókuszált energia-leküldésre föld körüli erőműből, a horribilis költség az egyik ok volt, amiért nem valósult meg, a másik éppen az, hogy ami a sugárba kerül, az ropogósra sül. És ez történne a talajon is mindennel, ha a lesugárzás félremegy a fogadóállomáshoz képest.
Ezért nem valósult meg.
Úgyhogy íme, ez az egyik hazugság a sokból, ami ebbe a moslékba be van lapátolva.
Nekem elég tűrhetően működik a wireless telefontöltőm.
Hála teslának, bár ez átmenet a Tesla-féle távolsági energia-átküldés és a trafó primer-szekunder átadása közt.
Sajna csak marha közelről működik értékelhető hatásfokkal.
Szóval nincs elsinkofálva Tesla találmánya, amennyire használható, annyira használjuk is.
És ez igaz MINDEN valós találmányára. Természetesen a mesékre nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!