Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik mondja meg az igazat,...

Melyik mondja meg az igazat, a hit vagy a tudás?

Figyelt kérdés
2010. aug. 28. 19:08
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Einstein elmélete pont nem jó ötlet, mert az egy új modell volt, amit SEMMILYEN kísérleti bizonyíték nem támasztott alá addig, csak az elméleti kérdésekre adott jó válaszokat. Aztán megmérték a fény elhajlását a Nap mellett, és akkor lett bizonyítva. Csak a levezetés nem bizonyíték, mert az olyan dolgokon alapszik, amik akkor nem voltak még bizonyítva.

A kérdésre pedig, mi az, hogy igaz? Ha létezik ez a valóság körülöttünk, és mindannyian létezünk, és nagyjából ugyan olyannak látjuk a világot, akkor nincs helye semmiféle hitnek. Annyira fájdalmasan húsgépek vagyunk, és ez a tudatnak nevezett izé annyira csak hánykódik az agyi működés felett, hogy semmi értelme ilyesmiről beszélni.

2010. aug. 28. 23:30
 22/34 anonim ***** válasza:

"Minek jártál te iskolába? Felesleges volt a tanároknak veled bajlódni!"

Látom, nem értetted a lényeget :)) Gondolkodni tanítottak meg. Ez a legfontosabb. Próbáld meg te is. Ne fogad el ténynek báérmit, csak mert az mondják, igaz.

Vagy gondolj mondjuk a Mátrixra.

Minden hiten alapszik. Hiszed, hogy akkor is létezik a világ, amikor lehunyod a szemed. Hiszed, hogy amit érzékelsz, az igaz.

Nincs "tudás". Csak "hit". Amit igaznak és biztosnak hiszel, az a tudásod. Amíg esetleg valami meg nem cáfolja.

2010. aug. 28. 23:32
 23/34 anonim ***** válasza:

Ja, és a Napóleonos példa pedig nem tőlem származik :)

Aki tud angolul, annak itt az eredeti mű

[link]

és egy rövid leírás

[link]

2010. aug. 28. 23:41
 24/34 anonim ***** válasza:
66%

Vallási és tudományos hit közti különbség:

A tudomány bizonyít, a vallás nem. Nem szabad őket egy kalap alá venni.

Bizonyíték, és elmélet közti különbség példával:

Összeszereltem a biciklimet, elméletileg működik, de még ki kell próbálnom.

2010. aug. 28. 23:47
 25/34 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a tudás. De néha azt hiszem, hogy inkább a hit.

Ugye, milyen furcsa? De ha végig gondolod, nem is hülyeség...

Pedro

2010. aug. 29. 11:12
 26/34 A kérdező kommentje:

Köszi,hogy válaszoltatok! De még mindig nem tudom eldönteni,lehet tényleg nem érdemes ezzel foglalkozni,kíváncsi voltam mások hogy látják ezt a dolgot.

: )

2010. aug. 29. 13:14
 27/34 anonim ***** válasza:
A tudás a hit következő fokozata:)
2010. aug. 29. 15:14
 28/34 anonim ***** válasza:

Ez a válasz 53%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 55%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:47

Csak kíváncsiságból: Mi volt ebben olyan, ami nem igaz, hogy ennyire lepontoztak? De egy előző válaszomat is 19%-ra lepontozták, pedig csak érdekességképp írtam le megjegyezve azt, hogy az egy elmélet, nem bizonyíték. Nem értem az embereket.

Vagy valamit nagyon rosszul csinálok, vagy a vallás topicból özönlenek át az emberek ide, vagy az emberek hülyék. Nem mintha a vallásos embereket nem tartanám valamilyen szinten hülyéknek, de ez más kérdés. Na ezt viszont lehet lepontozni, meg is értem, mert itt már egyes rétegeket is megszólok.

Engem nem érdekel ha lepontoznak, nem hiába van ilyen kevés %-om. Szeretek vitázni a politika, és az ezotéria menüpontokban, és ott ezzel jár az egész. De ez konkrétan nem is egy olyan hely, ahol amiatt lepontozzák az embert, mert valamit le mer írni. De úgy néz ki ez se jobb már. Teljesen igazságtalannak, és hülyeségnek tartom ezt a százalékolási rendszert.

2010. aug. 29. 15:29
 29/34 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit : / De majd felpontozok mindjárt mindenkit,mert megérdemli mindenki : D
2010. aug. 29. 15:35
 30/34 A kérdező kommentje:
Fel vagytok pontozva xD
2010. aug. 29. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!