Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik mondja meg az igazat,...

Melyik mondja meg az igazat, a hit vagy a tudás?

Figyelt kérdés
2010. aug. 28. 19:08
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

<OFF>

Kedves 55%-os!

Ne lepődj meg, ez egy ilyen hely...

Bár részemről ez egyfajta "bagoly mondja verébnek..." effektus, hiszen néha én sem értem, hogy a teljesen tényszerű, tételesen igaz és egyértelmű válaszokat miért pontozzák le? Szerintem néhány éretlen kölyök azzal szórakozik, hogy végig nyomkodja a piros kezet az összes, neki nem tetsző válasznál.

De hát ahhoz fel kell nőni (legalábbis egy bizonyos szintig), hogy az ember képes legyen elfogadni mások véleményét is, sőt, elismerni esetleg, hogy hasznos volt, még ha nem is ért vele egyet.

Szóval ne add fel a csüggedést! :-D Szerintem akik miatt érdemes itt válaszolgatni, azok úgysem az itt látható pontjaid alapján ítélik meg a válaszaid helyességét. A többiekkel meg ne foglalkozz!

Pedro

</OFF>

2010. aug. 29. 17:00
 32/34 A kérdező kommentje:
Én amugy nem szoktam egyáltalán pontozni!Sem fel,sem pedig le.A válaszokat mindig megnézem a kérdéseimre,és elfogadom.Ahány ember,annyi féle gondolat. : )
2010. aug. 29. 17:22
 33/34 anonim ***** válasza:

A hit nem arra való, hogy az igazat megmondja (itt nem a vallásokat értem) hanem erőt ad, hogy az igazságot megtaláljuk. Hit abban, hogy sikerülhet megtalálni.

A feladatokat az élet hozza. Az ember az eszét/erejét, stb-t használja fel a megoldáshoz, mindegyiknél szerez tapasztalatot, ezt nevezhetjük tudásnak. A tudás segít közelkerülni az Igazsághoz, ha a tapasztalatokat jól értelmezzük, el is vezet oda.

Ha az ember hiszi, hogy célba érhet, és hajlandó megadni az árát (megszerezni a tudást), el is jut az igazsághoz. A tudás a fegyver, amely töri az utat, a hit az erőt adja hozzá. A bizonyíték az eredmény.

Viszont ha valaki egy saját maga (vagy mások által) kitalált igazságot próbál éltetni vagy bebizonyítani, az csak akkor fog sikerülni, ha (véletlenül) valóban összeegyeztethető a VALÓDI igazsággal - máskülönben bármennyi hite, ereje és tudása van, a bizonyítás nem fogja tudni megállni a helyét, maximum olyanok szemében, akik szintén azt SZERETNÉK az igazságnak tudni.

2010. szept. 6. 06:16
 34/34 anonim ***** válasza:
A tudásban való hit.
2017. máj. 14. 10:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!