A valószínűségszámítás egy hibás tudomány?
Hogy lehetséges az, hogy egy esemény valószínűsége attól függ, hogy kitől kérdezzük?
Kérek minden válaszolót, hogy a válasza végére írja oda, hogy milyen szinten érettségizett matematikából és hányast kapott. Csak hogy tudjuk mennyire kell komolyanvenni a válaszokat.
"Kérek minden válaszolót, hogy a válasza végére írja oda, hogy milyen szinten érettségizett matematikából és hányast kapott. Csak hogy tudjuk mennyire kell komolyanvenni a válaszokat."
Amúgy meg aki ilyen kritériumokat állít ilyen magyarázatokkal a kérdésében, arról lerí, hogy nem kell túl komolyan venni a kérdését :)
"Megírná valaki végre az érettségi jegyét is?????"
Tessék: enyém 1-es volt.
A Wikipédia egy része teljesen értelmezhetetlen:
"Egyszer azt vizsgáljuk, hogy mekkora az esélye a kísérlet egyik ágának lefuttatásának, ami ½, mások viszont Csipkerózsika kihallgatásakor az írás valószínűségét vizsgálja, ami viszont ⅓, mivel az egyik esetet „megcinkeltük”, kétszeresére növelve a szubjektív valószínűségét. "
"És ilyenek akarnak engem kioktatni."
Miért akarnálak kioktatni? Csak kíváncsi vagyok, hogy miért látod bele egy kreált paradoxonba azt, hogy a valószínűségszámítás kompletten egy hibás tudományág.
"#15
És ilyenek akarnak engem kioktatni."
Szerintem te nem érted az iróniát, szerinted mi gátolja meg az embert hogy hazudjon és ne a valós eredményét mondja meg? Így erre bemondott értékre nem nagyon lehet semmit alapozni.
Igen, ez az egyik olvasat. Valódi, alátámasztva a korábbi kommentek stílusával.
Minden, ami nem a tárgyra vonatkozik, személyeskedés. Személyeskedő kérdésére elvi okokból nem válaszolunk.
Mindezeken túl, a wikipédia nem egy agyonellenőrzött tudományos enciklopédia, igaz, nem is tart igényt e jelzőre. A jelzett cikk is, éppen kényes és nem könnyen érthető problémával foglalkozván, nem teljesen egyértelmű. De semmiképpen sem annyira, ahogy a kérdés kommentje alapján a kérdező értelmezte.
Én inkább azt nem értem, hogy ti mit tudtok benne értelmezni.
Mi az, hogy szubjektív valószínűség meg mi az, hogy kísérleti ág?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!