A valószínűségszámítás egy hibás tudomány?
Hogy lehetséges az, hogy egy esemény valószínűsége attól függ, hogy kitől kérdezzük?
Kérek minden válaszolót, hogy a válasza végére írja oda, hogy milyen szinten érettségizett matematikából és hányast kapott. Csak hogy tudjuk mennyire kell komolyanvenni a válaszokat.
Ez ugyanaz mint a monthy hall paradoxon.
2-es voltam :)
Emelt szinten ötösre. Százalékra nem emlékszek.
"Százalékra nem emlékszek."
Oké, tehát átmentél valahogy, de az alapok már nincsenek meg. Ahhoz képest az arcod elég nagy.
"milyen szinten érettségizett matematikából"
Komolyan, mintha az számítana. Te vagy a legjobb péda, hogy szart se számít. Én például annyira régen érettségiztem matekból, hogy még szintek sem voltak, de ennek ellenére értem nem csak a százalékokat (szép is lenne anélkül, természettudósként), hanem a Csipkerózsika-paradoxont is.
"Emelt szinten ötösre. "
És nyelvtanotok nem volt? Mert az értő olvasást, szövegértést ott tanítják, valahol 2. osztály környékétől, általánosban. A cikknek a végén ugyanis feloldják a paradoxont, tehát kiderül, hogy ez nem valódi paradoxon. Egy nem valódi paradoxontól szerinted miért lenne hibás tudomány a valószínűségszámítás?
Nincs feloldva semmi, odaröffentet valamit a Wikipédia szerkesztője.
"Nincs feloldva semmi, odaröffentet valamit a Wikipédia szerkesztője."
És meg tudnád cáfolni kérlek, hogy miért is hibás az, amit "odaröffentett" a "wikipédia szerkesztője"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!