Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy küzdöttetek meg a fáradsá...

Hogy küzdöttetek meg a fáradsággal és koncentrációs nehézségekkel az egyetemen?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat kell tanulnom (orvosi), és egyszerűen nem megy!!! Nálatok milyen technikák váltak be? Úgy érzem, hogy annyi új adatot és információt kell megértenem és feldolgoznom, hogy kezdem feladni, pedig nem szeretném. Csak betűket látok, de alig bírja felfogni az agyam a leírtakat. Rengeteget alszom, ma is délben keltem... és még mindig fáradt vagyok. Általában iszok kávét, de mintha maratont futottam volna. Heti 1x valóban futok, ezért szoktam sportolni is.
2021. márc. 25. 14:07
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%

A sport mellett keress olyan tevékenységet, amely nem csak fizikailag, de szellemileg is feltölt! (Pl.: múzeumba járás) Nekem nagyon fontos, hogy legyen valami olyan hatás, ami szellemileg is kizökkent, képes teljesen másra irányítani a figyelmemet.

Ami pedig a hétköznapok túlélését illeti: Red Bull. Amíg egyetemista voltam, minden nap ittam, főleg este, hogy sokáig bírjam a tanulást. Aztán, amikor végeztem, abbahagytam.

2021. márc. 25. 14:15
 2/15 A kérdező kommentje:

De pandémia van... épp ez az, hogy szellemileg nem tudok kikapcsolódni. Általában sorozatokat nézek, de bűntudatom van, hogy időpazarlás.

Az energiaital segíthet?

2021. márc. 25. 14:20
 3/15 anonim válasza:

Nekem annak idején segített. (Nem tudom, hogy Neked beválik-e, mindenkinek más a recept.)

Valami szellemi kikapcsolódást mindenképp' próbálj meg találni, mert az nagyon fontos! Akár kirándulni is elmehetsz, az talán még kivitelezhető.

2021. márc. 25. 14:25
 4/15 Z003 ***** válasza:
100%

Én esetleg a jógát vagy valami ahhoz hasonlító lassabb tornát tudnék ajánlani az lefárasztja a testet és valamennyire az elmét is nyugtatta.

Bár nem mindenkinek való van aki az aktívabb testmozgást szereti, maeg mondjuk kicsit időigényes is.

2021. márc. 25. 14:33
 5/15 anonim ***** válasza:
A mozgás jó ötlet, tényleg energikusabbá válik tőle az ember. Amikor én még főiskolás voltam, mi szellemi teljesítmény fokozására a Buerlecithint fogyasztottuk.
2021. márc. 25. 14:54
 6/15 anonim válasza:
Ne érezz bűntudatot azért mert kikapcsolódsz. Hiszen te is érzed, hogy szükséged van rá. Javaslom, hogy menj el sétálni, biciklizni stb.
2021. márc. 25. 15:05
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A délig alvás elég rossz.

A tested, az agyad akkor lesz a legkipihentebb, ha mindig ugyanakkor kelsz és fekszel és nem alszod túl magadat.

Enekem bevált a napi 8 óra alvás. 23-07

hetente egyszer beiktattam, általában hétvégén egy 9 órás alvást.

Az étkezés is fontos.

A reggelt kezd egy pohár vízzel, és fehérjében dús reggelit fogyassz.

Napközben törekedj a kiegyensúlyozott étkezésre, folyadék bevitelre.

(olajos magvak, zöldség, gyúmi, hal)

Gyakoroĺd a meditációt.

1-2 hónap mire elsajátítod olyan szinten, hogy maximálisan relaxálni tudj vele.

A sorozatnézéstől ne legyen bűntudatod.

Kell a kikapcsolódás.

2021. márc. 25. 17:41
 8/15 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom, még mielőtt elkezdenél tanulni, menj el fél órára futni! Sokszor az az érzése az embernek, hogy ez időpazarlás, mert tanulni, csak tanulni kell, annyi az anyag! De épphogy jobban fog menni tőle a tanulás, jobban fogsz tudni koncentrálni.
2021. márc. 27. 22:11
 9/15 anonim ***** válasza:
Energiaitalt felejtsd el, helyette vegyél áfonyát, gyümölcsöket.
2021. márc. 27. 22:19
 10/15 A kérdező kommentje:
Heti egyszer járok futni, de utána olyan izomlázam van, hogy napokig fel sem bírok állni. Sétálni szoktam, de nem segít a fáradság leküzdésében. Akkora mennyiségű anyag mellett sajnos nem elég az áfonya. De elég sok gyümölcsöt eszek és igyekszem egészségesen táplálkozni.
2021. márc. 27. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!