Hogy küzdöttetek meg a fáradsággal és koncentrációs nehézségekkel az egyetemen?
A sport mellett keress olyan tevékenységet, amely nem csak fizikailag, de szellemileg is feltölt! (Pl.: múzeumba járás) Nekem nagyon fontos, hogy legyen valami olyan hatás, ami szellemileg is kizökkent, képes teljesen másra irányítani a figyelmemet.
Ami pedig a hétköznapok túlélését illeti: Red Bull. Amíg egyetemista voltam, minden nap ittam, főleg este, hogy sokáig bírjam a tanulást. Aztán, amikor végeztem, abbahagytam.
De pandémia van... épp ez az, hogy szellemileg nem tudok kikapcsolódni. Általában sorozatokat nézek, de bűntudatom van, hogy időpazarlás.
Az energiaital segíthet?
Nekem annak idején segített. (Nem tudom, hogy Neked beválik-e, mindenkinek más a recept.)
Valami szellemi kikapcsolódást mindenképp' próbálj meg találni, mert az nagyon fontos! Akár kirándulni is elmehetsz, az talán még kivitelezhető.
Én esetleg a jógát vagy valami ahhoz hasonlító lassabb tornát tudnék ajánlani az lefárasztja a testet és valamennyire az elmét is nyugtatta.
Bár nem mindenkinek való van aki az aktívabb testmozgást szereti, maeg mondjuk kicsit időigényes is.
A délig alvás elég rossz.
A tested, az agyad akkor lesz a legkipihentebb, ha mindig ugyanakkor kelsz és fekszel és nem alszod túl magadat.
Enekem bevált a napi 8 óra alvás. 23-07
hetente egyszer beiktattam, általában hétvégén egy 9 órás alvást.
Az étkezés is fontos.
A reggelt kezd egy pohár vízzel, és fehérjében dús reggelit fogyassz.
Napközben törekedj a kiegyensúlyozott étkezésre, folyadék bevitelre.
(olajos magvak, zöldség, gyúmi, hal)
Gyakoroĺd a meditációt.
1-2 hónap mire elsajátítod olyan szinten, hogy maximálisan relaxálni tudj vele.
A sorozatnézéstől ne legyen bűntudatod.
Kell a kikapcsolódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!