Gravitáció kiváltó oka nem téridő- görbület, hanem: Inkoherens elektromágneses gyorsulás?
Az objektumok vagy közegek elektromos potenciálja a gravitációs jelenség kiváltó oka lehet?
A gravitáció jelenség kiváltó oka nem tömegvonzás, vagy téridő- görbület, hanem: Inkoherens elektromágneses gyorsulás. A demonstrációban bemutatja, hogy egy egyensúlyban levő fém elektromos potenciálját növelve megnő annak a súlya. https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3nzQo-BdQpbuBc_yaxP..
A jelenség más anyaggal is demonstrálható https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3FAG0GQXWojE07MfWXq..
Csak kíváncsiságból: a tér kimérhető görbületével (Nap mellett elhajló fénysugarak, gravitációs lencsézés) mi a helyzet?
Vagy ettől függetlenül a tér azért görbül a tömeg hatására, csak az nem okoz gravitációt, vagy hogy?
Nem érdemes okot az okozattal összekeverni, fizikai jelenséget geometriai jelentéssel összemosni, de független fizikai jelenségeket egymással felcserélni se. Mert akkor bármiből bármi kijöhet, ami azért így nem lenne igaz.
A gravitáció kiváltó oka a tömeg, az elektromágneses jelenségeké viszont a töltés. És e két ok nem kölcsönösen felcserélhető.
Te vagy az, aki hetek óta próbálja bizonyítani, hogy a gravitáció és az elektromágnesesség egymásnak a következménye?
Még mindig?
Elmondom neked, a gravitációs vonzást simán le lehet vezetni a gravitációs idődilatációból is, minden más nélkül.
Elektromágnesesből még mindig nem.
A linkel videó a Globebusters laposföldes bandától származik. Ennyit erről.
Tényleg? Leesnek? Hol?
Ennek a mondatodnak mi értelme is volt?
Én is mondok egy ilyet, jó?
Amúgy az elektromosan töltött dolgok sem esnek le, ha egy ellenkező előjelű töltésű elektromágneses mező az adott térrész uralkodó gravitációjával éppen azonos mértékű.
És ezzel most én sem mondtam semmit. A kérdező kérdése szerintem konteofüggetlenül jó kérdés. Érdemes gondolkodni rajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!