Vénusz projekt, a világ megmentője. Tényleg?
Szóval olvasgattam az angol oldalt, de szerintem, akkora baromság, amilyet még nem hallottam.
1.Erőforrás-alapú gazdaság: ha minden földi erőforrás az embereké, akkor azt milyen elven osztják el? Mert, ha jól emlékszem ott úgy írják, hogy bőséges (abundant). Ezt mégis hogy képzelik el, mindenki egyformán részesül az erőforrásokból, még akkor is ha nem egyformán járultak hozzá a társadalomhoz? Vagy megint a kommunista tervgazdálkodás jön?
2.Energia: ott azt írja, hogy szél-, nap-, geotermikus energiával látná el a szükséges energiaigényt. Ez a vén ember hülye? A mai energiaigénynek még a felét sem fedezné. És akkor még nem beszéltünk a növekedő népességről. A közlekedés résznél pedig egyhelyből felszálló repülőket tervez. Így tényleg lehet energiát spórolni!!
3.Sokkal kevesebb bűn: ezt lehet, hogy a zeitgeisten olvastam, mindegy. Azt állítja, hogy a pénz felelős a bűnözésért és mivel az általuk elképzelt társadalomban nem lenne pénz nem lenne annyi bűneset. Ez hülyeség!!! Nem hallott még szerelem-féltésből elkövetett bűncselekményről, de lehetne sorolni.
4.Vallás KINEVELÉSE az emberekből: a mai társadalom olyan, hogy az iskolában a tudomány legújabb elméleteit tanítják (ez így helyes!), de nem szólnak bele az emberek vallásos világképébe. A tudomány és az egyház is a saját keretei között végzi a dolgát. De ezek azt tűzték ki célul, hogy szó szerint kinevelik a gyerekekből az iskolában a hitet. Már nem azért, de manapság ilyen előfordulna oltári botrány lenne! Milyen alapon "verik" bele a gyerekbe azt, amit a szüleitől és az egyháztól hall az nem igaz?!!! Természetesen az helyes, hogy a tudomány által igazolt dolgokat tanítják nekik, de hogy kimondottan vallás ellen neveljenek, FELHÁBORÍTÓ.
Kicsit utána érdeklődtem Jacque Fresco-nak: az ürgének semmilyen tudományos végzettsége nincs, csak egy autodidakta, önképző. Tisztára olyan ember, mint aki a zeitgeistet rendezte, teljesen fel vannak háborodva, hogy a vallást el kell tűrniük. Ezek után milyen hiteles ez az elképzelés? Szerintem nem több pár bolond ember hóbortjánál.
Tegnap 22:38
Nem tudtam elképzelni mi köze a jegybanknak egy olyan világhoz, ahol nincs pénz. De aztán megértettem. Szégyellem magam, de a zeitgeistet nem néztem meg csak a VP-t, ezért tettem fel a kérdést. De most már minden világos, te egy az egyben ugyanazt a propagandát lököd, mint ők. Már nem azért, de a bankos résznél, akkora csúsztatások vannak! És hatásvadász az egész.
1)A JB(JegyBank) a kormánynak ad pénzt hitelre, így készül a pénz szerintük! Én nem tudom amerikában, hogy megy, de Magyarországon a legjobb tudásom szerint TILOS a JB-nak a kormány, a helyi ök-ok részére hitelt nyújtani!
2)Pénzt a JB többféleképpen teremtheti. Most inkább a hitellel történő pénzteremtésről beszélnék. MO-n a JB a kereskedelmi bankoknak nyújt hitelt KAMATRA, így kerül be a gazdaság vérkeringésébe a pénz. A Kamatot a JB, amit a nyújtott hitelért kap, át kell utalnia az állam részére. Szóval a film említi, hogy pénzt bocsát ki a ?kormánynak? a JB és ezért kamatot kap, de ez már meg is dőlt hiszen mondtam, hogy MO-n ezt nem lehet! Aztán azt állítja, hogy degeszre bocsátja ki a pénzt a forgalomba a FED, hát nem tudom, de a FED-nek a mindenkori kormány gazdasági célkitűzéseit kell szolgálnia! Árfolyampolitika, inflációs célkitűzés, stb... Az megint más, hogy a gazdaság prosperitásának elősegítése érdekében ez évről évre nő. Ő azt állítja ezzel adósítják el a JB-k a kormányokat. Már nem azért ez egy állat! Amerikának ma kevesebb az adóssága, mint az EU-nak. Vagy ott van például kína, kapitalista ország, neki például nagyon kevés az adóssága (7% GDP arányos). Akkor ő is most SZOLGA (DEBT=SLAVERY)???!!!! A másik, semelyik államnak sem kötelező ám hitelt felvenni! Senki nem kényszeríti őket! Tudod miért adósodnak el? Azért, hogy a bevételek által megvalósítható programokon felül a választóknak ígért dolgokat is megvalósítsák. Azért hogy legközelebb is megválasszák őket.
Ha már adósrabszolgaságról beszélünk, akkor inkább a kerbankokat illett volna említened, mert ők aztán tényleg szabad rablást végeznek vagy az IMF-et, aki hitelért cserébe a fiskális politikát is megszabja. Mellesleg ő sem jótékonysági egylet és ezen kívül semmi garanciája nem lenne a pénze visszakapására.
Befejezésül annyit, hogy ez akkor is egy UTÓPIA! Miért? Az ember természete nem olyan, amilyennek itt lefestik sokan, ők naivok, álmodozók. Ez a rendszer egy kommunizmus 2.0, annyival megspékelve, hogy itt még csak dolgozni sem kell! (ja tudom kreatív munkák, persze)
És nézzük az energetikai részét, annyira mondták a megújulókat, amikor érveltem, hogy miért nem jó, akkor pedig azzal jöttek, hogy jó-jó, oké, nem most gondolta, meg stb. Ilyenkor már megy a félredumálás.
Igazából én kérek elnézést, én voltam a hülye, hogy azt hittem racionálisan el lehet magyarázni miért nem működik ez a dolog. A film szerint a gazdaság emberei a bűnösök, hát nem csoda hogy nem értik, hiszen konzekvens magyarázattal csak ők szolgálhatnának. De úgy látom manapság mindent lehet; majd én is megyek és majd az orvosomnak elmagyarázom, hogy kezeljen engem, mert polihisztor vagyok én is, sőt majd építészeknek is szépen megmondom, hogy csinálják a profik.
Több válaszra szerintem már nem fogok reagálni, azért így is tanulságos volt.
Egyetértek Chuck:D No mindegy, előre elgondolta hogy itt igaza lesz és boldog önámítás... megrendíthetetlenül.
Itt a link, azt hiszem ez az a film:
future by design
Üdv, "tegnap 22:38" lennék :)
"És hatásvadász az egész."
Való igaz, én is erre emlékszem a legtisztábban az egész "moziból". Nem lennék tökéletesen biztos benne, hogy propaganda, meg hogy csúsztatások. A stílust (hatásvadász amcsirémítgető) rosszul választották meg: sajnos bele is fér, hogy nemcsak reklámízű, hanem még pontatlan, pongyola is. Vannak jobbak, leginkább írásban. Érthetőek is. Szerencsére hallgattam primitív gazdasági szakon két évet, ami azért erre már elég. Tehát érthető szerintem. Érdemes a feliratfájlt olvasgatni, és csak fél aggyal cáfolni, a másik felével nyilván minél jobban érteni.
1. IMF-et nem említed... Nem állítom, hogy elhiszem a zg verzióját, de el kéne gondolkodtasson. Szerintem a szomorú igazságmaghoz tartozik a digitális pénzkibocsátós, magas TR-s játék.
2. Magyarország, Magyarország, Magyarország. Hárommal többször mondtam ki, mint ahányszor a filmben elhangzott. Eladósítás, gonosz JB: azért gondold át, mennyit ér egy megremegő hangú elnöki bejelentés, és mennyit mondjuk egy kamatplafon. Nem bagatellizálható el a szerepük, tudnod kéne. Legalábbis nekünk így tanították.
"Ő azt állítja ezzel adósítják el a JB-k a kormányokat. Már nem azért ez egy állat! Amerikának ma kevesebb az adóssága, mint az EU-nak"
Az Addendumot néztem, azt írták róla, hogy a korábbit nem kell se hozzá, se utána megnézni, mert tartalmazza és túlhaladja. Abban szó esett ilyen "gazdasági bérgyilkos" pofákról, akik az USA érdekeit képviselik egyfajta csendes agresszióval. Érdemes letölteni a feliratot és átolvasni "két aggyal" (egy ellenző és egy értő)
Igyekeztél megragadni, miért gáz a cájtgájszt. Az és kész, így sikerült. A bankrendszer is gáz, a nagy egyházak is gázak, érted, ugyanaz a probléma mindenfelé. Minősítgetés, megfogalmazás, értelmezés (szükségszerűen félre, pontatlanul, tévesen). Akármeddig rághatjuk ezt a gumicsontot. Akik nem teszik vallássá magukban az ilyen összeesküvés-elméletes dolgokat, azok jól fel tudják használni az ilyeneket is arra, hogy rugalmasan tartsák a gondolkodásukat. Elvégre nem képtelenségekről beszél ez a film se. Vannak jobb könyvek, most ebbe tényleg ne menjünk bele, és van sok más lehetőség is arra, hogy mi lehet az igazság. Innen, a mi szemszögünkből, Pusztaszentborzasztó háta megett. Másrészt mi késztetne arra, hogy békén hagyjuk a világ dolgait, meg se kérdezzük, kinek van új verziója? Ennyi a cél.
Nagyon szép elképzelés,de aki elhiszi hogy ez lehetséges az egy nagyon naiv ember
Olyan mint a kommunizmus,gyönyörű utópia csak megvalósíthatatlan az emberi természet miatt
Napelemek??
Ugyan már,lehetetlen lenne annyit építeni ami fedezné az energiaszükségletet,a világ legnagyobb napelem parkjai is csak falvakat képesek ellátni,a felépítésük viszont horribilis összegeket emészt fel,annyi pénzből több fosszilis erőművet is felhúzhatnának amelyek viszont városokat képesek ellátni
Meg ha egy ideig borús idő van akkor mi van?Megáll az élet mert nincs áram?
Ezt a rendszert csakis valami brutális diktatúrában lehetne fennt tartani,aminek biztos hogy az lenne a vége hogy a többség nyomorog egy szűk réteg meg dőzsöl
Amúgy ez a mostani rendszer sem rossz,csak az elmúlt 100 év tecnikai fejlődését kell megnézni...
Ez a fószer meg télleg egy bolond,fogalma sincs miről beszél,csak nagyon szép hangzatos kifejezéseket használ és nagyon meggyőzően adja elő magát,ezekre a laikus közönség azonnal rácuppan mint itt is
Akinek van bármi képzettsége,közgazdaságtan stb. az meg csak röhög rajta
Ez a fószer meg télleg
Ha egy ember egy más,azaz a maitól eltérő világba születik bele,akkor neki az lesz a természetes;miért kell a racionalizmust meg a jelenlegi rendszert(társadalmi,vallási stb) az "alapnak" venni?Ja,igaz ebbe születtünk bele;
kreatív,a "normálistól" eltérő - méghozzá eléggé eltérő- ötletek vitték előre a legtöbbször az emberiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!