Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vénusz projekt, a világ...

Vénusz projekt, a világ megmentője. Tényleg?

Figyelt kérdés

Szóval olvasgattam az angol oldalt, de szerintem, akkora baromság, amilyet még nem hallottam.

1.Erőforrás-alapú gazdaság: ha minden földi erőforrás az embereké, akkor azt milyen elven osztják el? Mert, ha jól emlékszem ott úgy írják, hogy bőséges (abundant). Ezt mégis hogy képzelik el, mindenki egyformán részesül az erőforrásokból, még akkor is ha nem egyformán járultak hozzá a társadalomhoz? Vagy megint a kommunista tervgazdálkodás jön?

2.Energia: ott azt írja, hogy szél-, nap-, geotermikus energiával látná el a szükséges energiaigényt. Ez a vén ember hülye? A mai energiaigénynek még a felét sem fedezné. És akkor még nem beszéltünk a növekedő népességről. A közlekedés résznél pedig egyhelyből felszálló repülőket tervez. Így tényleg lehet energiát spórolni!!

3.Sokkal kevesebb bűn: ezt lehet, hogy a zeitgeisten olvastam, mindegy. Azt állítja, hogy a pénz felelős a bűnözésért és mivel az általuk elképzelt társadalomban nem lenne pénz nem lenne annyi bűneset. Ez hülyeség!!! Nem hallott még szerelem-féltésből elkövetett bűncselekményről, de lehetne sorolni.

4.Vallás KINEVELÉSE az emberekből: a mai társadalom olyan, hogy az iskolában a tudomány legújabb elméleteit tanítják (ez így helyes!), de nem szólnak bele az emberek vallásos világképébe. A tudomány és az egyház is a saját keretei között végzi a dolgát. De ezek azt tűzték ki célul, hogy szó szerint kinevelik a gyerekekből az iskolában a hitet. Már nem azért, de manapság ilyen előfordulna oltári botrány lenne! Milyen alapon "verik" bele a gyerekbe azt, amit a szüleitől és az egyháztól hall az nem igaz?!!! Természetesen az helyes, hogy a tudomány által igazolt dolgokat tanítják nekik, de hogy kimondottan vallás ellen neveljenek, FELHÁBORÍTÓ.

Kicsit utána érdeklődtem Jacque Fresco-nak: az ürgének semmilyen tudományos végzettsége nincs, csak egy autodidakta, önképző. Tisztára olyan ember, mint aki a zeitgeistet rendezte, teljesen fel vannak háborodva, hogy a vallást el kell tűrniük. Ezek után milyen hiteles ez az elképzelés? Szerintem nem több pár bolond ember hóbortjánál.

2010. júl. 13. 16:04
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
A másik, hogy inkább hiszek szakértőknek, akik egész életükben ezzel foglalkoznak mint ilyen önjelölt ateista szakbarbároknak. Amúgy gazdasági szakmát végeztem és a gazdasági része úgy hülyeség, ahogy van! És mondom, hogy ezek frusztrált ateisták! A zeitgeistban lévő összes koholmányt, amit a vallás ellen összehordanak meg lett cáfolva!
2010. júl. 13. 17:09
 12/48 A kérdező kommentje:
Akkor megint nem érted! Nem azzal van a bajom, hogy a szín tiszta tudományt tanítják, hanem az hogy egy gyereket az iskolában arra nevelnek, hogy ne legyen vallásos. A mostani gyakorlat nekem megfelel, az iskolában a tudományt tanítják és egyáltalán nem szólnak bele ki mit hisz. De a véleményem fenn tartom: az ember dilettáns!
2010. júl. 13. 17:11
 13/48 anonim ***** válasza:

Nem tiltani akarják a vallást, hanem tanítani, hogy ilyen is volt, hogy csoportoknak mindig eltérő vallásuk volt, és nem jutottak semmire sem a művelésével stb...

El is hiszem, hogy nem értesz egyet tanult gazemberként, hiszen nektek azt oktatják, hogyan kell a sz*rt milliókért eladni, és ha dönteni kellene, hogy 100 ember haljon meg, vagy ne legyel államadósság, akkor tudjuk te melyiket választanád.

Remélem lesz még itt olyan világ, hogy a magadfajták sírva menne a kétkezi munkáshoz, mert a "tudásod" nem fog semmit sem érni.

2010. júl. 13. 17:15
 14/48 A kérdező kommentje:
Addig ütnének? Ők azt állítják, hogy ők nem kommunisták, hogy erőszakkal térítsenek el a vallástól! Mellesleg a vallásosak vannak többen. Nem csak európát kellene nézni!
2010. júl. 13. 17:16
 15/48 anonim ***** válasza:

Sztem az emberek maguktól is leszarják a vallást...

Egyre kevesebb a vallásos ember az én körzetemben legalábbis.

Meg milyen vallásos emberek az olyan, akik lebérmálnak, meg a kötelező dolgokat megteszik, hogy lehessen esküvője templomban (nem mintha nem lehetne fizetni ezért), aztán utána senkit nem érdekel és őket is beleszámolják.

Attól még, hogy vki istenhez imádkozik, attól meg sose fog az Antarktiszon narancs teremni...

Nem azt mondom, hogy a vénusz projekt tökéletes, de a mostaninál rosszabb nem lehet:D

2010. júl. 13. 17:17
 16/48 A kérdező kommentje:

Nem vagyok milliárdos! De bármelyik olyan szakembert (Gazdasági) kérdezel, aki nem úszik a pénzben és független azt mondja baromság!

Mi szab határt egy ember fogyasztásának, ha nem a pénz? És az nem igaz, hogy korlátlanok az erőforrások! Egy csomó már csak 100 évig tart. Ha nem kevesebb.

Kommunizmusban is egyenlőség volt elvileg, de a vezetők ott is dőzsöltek! És nem a rendszer miatt, hanem mert ilyen az emberi természet! Gondolj bele! Megvalósul, ebben a rendszerben a vezetők nem lehetnek korruptak pénz nélkül? Ugyan már! Ne gyere nekem a robot vezérelte társadalommal. Ilyenbe gondolod belemennének? Nagyon naív vagy, ha ilyenekben hiszel

2010. júl. 13. 17:22
 17/48 A kérdező kommentje:
Attól még, hogy templomba nem járnak az nem egyenlő a leszarással. És ez csak Eu-ban trend. Amerikában ilyenért a fejed letépnék. A másik ha olyan jó lenne már alkalmaznák. Hidd el. Ebből is olyan hasznot lehetne húzni, még ha fizető eszköz nincs is benne! Ugyanis pénz nem csak az amit a bankjegyek és az érmék, bankszámla követelések, stb megtestesítenek.
2010. júl. 13. 17:25
 18/48 anonim ***** válasza:
Kérdező az utolsó kommentteddel cáfolod a 3. pontot.
2010. júl. 13. 17:26
 19/48 anonim ***** válasza:
*utolsó előttivel
2010. júl. 13. 17:28
 20/48 A kérdező kommentje:
Miért mert írom, hogy nem csak a szűken vett pénz érték. Azzal hogy eltörlik a pénzt még lehet vagyont felhalmozni, akár pozíció tekintetében is.
2010. júl. 13. 17:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!