Vénusz projekt, a világ megmentője. Tényleg?
Szóval olvasgattam az angol oldalt, de szerintem, akkora baromság, amilyet még nem hallottam.
1.Erőforrás-alapú gazdaság: ha minden földi erőforrás az embereké, akkor azt milyen elven osztják el? Mert, ha jól emlékszem ott úgy írják, hogy bőséges (abundant). Ezt mégis hogy képzelik el, mindenki egyformán részesül az erőforrásokból, még akkor is ha nem egyformán járultak hozzá a társadalomhoz? Vagy megint a kommunista tervgazdálkodás jön?
2.Energia: ott azt írja, hogy szél-, nap-, geotermikus energiával látná el a szükséges energiaigényt. Ez a vén ember hülye? A mai energiaigénynek még a felét sem fedezné. És akkor még nem beszéltünk a növekedő népességről. A közlekedés résznél pedig egyhelyből felszálló repülőket tervez. Így tényleg lehet energiát spórolni!!
3.Sokkal kevesebb bűn: ezt lehet, hogy a zeitgeisten olvastam, mindegy. Azt állítja, hogy a pénz felelős a bűnözésért és mivel az általuk elképzelt társadalomban nem lenne pénz nem lenne annyi bűneset. Ez hülyeség!!! Nem hallott még szerelem-féltésből elkövetett bűncselekményről, de lehetne sorolni.
4.Vallás KINEVELÉSE az emberekből: a mai társadalom olyan, hogy az iskolában a tudomány legújabb elméleteit tanítják (ez így helyes!), de nem szólnak bele az emberek vallásos világképébe. A tudomány és az egyház is a saját keretei között végzi a dolgát. De ezek azt tűzték ki célul, hogy szó szerint kinevelik a gyerekekből az iskolában a hitet. Már nem azért, de manapság ilyen előfordulna oltári botrány lenne! Milyen alapon "verik" bele a gyerekbe azt, amit a szüleitől és az egyháztól hall az nem igaz?!!! Természetesen az helyes, hogy a tudomány által igazolt dolgokat tanítják nekik, de hogy kimondottan vallás ellen neveljenek, FELHÁBORÍTÓ.
Kicsit utána érdeklődtem Jacque Fresco-nak: az ürgének semmilyen tudományos végzettsége nincs, csak egy autodidakta, önképző. Tisztára olyan ember, mint aki a zeitgeistet rendezte, teljesen fel vannak háborodva, hogy a vallást el kell tűrniük. Ezek után milyen hiteles ez az elképzelés? Szerintem nem több pár bolond ember hóbortjánál.
Te nagyon el vagy tévedve öcsi!
Csupán a napeneregia elegendő lenne egy család/családi ház energiaellátásához (1kw/m^2), és ehhez még hozzájön a geotermikus, a szél, a víz és egyéb lehetséges megújuló energiaforrás.
Miért baj neked, ha más is ugyanúgy használja az energiát, ha azzal nem okoz gondot másnak?
Itt már magadnak mondasz ellent: "társadalomban nem lenne pénz nem lenne annyi bűneset"
"szerelem-féltésből elkövetett bűncselekményről, de lehetne sorolni. "
"NEM LENNE ANNYI BŰNESET" szóval nem hallottál még arról, hogy jóval több a haszonszerzésért elkövetett bűneset, mint a szerelemféltés és pl. megélhetési bűnözés??
A vallás azért káros a feltételezett jövőképben, mert csak egy valóság van, mégpedig az amit a tankönyvekben leírnak/le fognak írni, szóval nem lenne haszna egyéb út követésének. (Melyik is a jó vallás? keresztény? iszlám?....ez teljesen szubjektív)
Az biztos, hogy ő többet ér nálad, nemcsak akar, hanem tesz is valamit önerőből, és egy jobb világot akar elhozni.
És egyáltalán nincs igazatok, mert lehet hogy egy háztartás ellát a napenergia, de egy társadalom nem csak háztartásból áll! És tudom, hogy a nap földre bocsátott energiája többszörösen fedezné az emberiség igényeit, de egyáltalán nincs olyan hatásfokú kollektor, amivel ez elérhető lenne!
Továbbá a közlekedési eszközei energia pazarlóak!
Azért nevelik ki a vallást az emberekből, mert semmi értelme, van annyi féle vallás, persze mgyiknek az az igaz, amiben ő hisz.
A tudomány által van neked számítógéped, amiről megírtad ezt a kérdést, Tv-d, telefonod, ruhád, élelmiszered, mivel a régi 4324 éves módszerekkel nem lenne ennyi termés és mindened, amid most van, de a vallás mit adott neked??? A korrupt egyház, akik ugyan úgy megégettek eretnekség miatt több tízezer embert, mert "Lapos a föld akkor is!".
Én örülök, alig van egyházi iskola, mivel ha az ő kezükben lenne, akkor még mindig azt tanulnád, hogy egy isten van és lapos a föld és mkiből egy hülyét nevelnének, aki nekik adózik.
Sztem a vallások szerepe lejárt.
Az amerikai energiaügyi hivatal elismerte, hogy ha egy államban teljesen kiépítenék a rendszert, akkor az egész országot elláthatnák tiszta energiával, csak hát ez nem érdeke a cégeknek.
A helyből felszálló gépről még nem hallottam, de egy 5000 km/h-s mágneses vonatról igen, ami sztem sokkal környezetbarátabb lenne, mint egy repülő.
A közlekedésben ott a hidrogén vagy az elektromos autó, furcsa azok is tudnak akár 800 km-t megtenni egy tankolássl vagy töltéssel.
Persze manapság a villamos energia az erőművekből jön, de idővel változni fog.
A vonatról hallottam, egyedül a közlekedési eszközök közül ez tűnik "normálisnak".
Vallás: írtam, hogy helyes hogy tudományos tényeket tanítanak, de nekem a gyerekeimet ne arra neveljék, hogy mibe hihet. A tudományt tanítsák neki, ennyi. Az pedig az én magánügyem hogy milyen hitre nevelem. De ha ilyen előfordulna, akkor azt a vallásosak nem hagynák, vérfürdő lenne! Majd a keresztények, muszlimok és a zsidók gondolod hagynák???? Senkinek semmi köze hogy a gyerekemet mire nevelem!!!
statisztika kell ? menny le a délire és kérdezd körbe az embereket hogy loptak -e már mert "RÁ VOLTAK SZORULVA" ..... ott a statisztika ni... Aztán ott vannak a milliárdos villák, szerintem nagyrészük nem tiszta pénzből lett kifizetve. Persze lehet lázadni az ilyen elképzelések ellen meg hogy hogy mer beleszólni a vallásba, szerinted ezt így el tudnák érni ? Bemész aztán addig ütnek amíg azt nem mondod hogy isten b*sza meg? a francokat, aki igazi hívő egy ilyen intézkedés után is hinne , talán 1-2 milliárd agymosott vallásossal lenne kevesebb csak .
lehet nem tökéletes a vénusz projekt de én akkor is értéklem amit csinál(nak) , vagy próbálnak csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!