Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vénusz projekt, a világ...

Vénusz projekt, a világ megmentője. Tényleg?

Figyelt kérdés

Szóval olvasgattam az angol oldalt, de szerintem, akkora baromság, amilyet még nem hallottam.

1.Erőforrás-alapú gazdaság: ha minden földi erőforrás az embereké, akkor azt milyen elven osztják el? Mert, ha jól emlékszem ott úgy írják, hogy bőséges (abundant). Ezt mégis hogy képzelik el, mindenki egyformán részesül az erőforrásokból, még akkor is ha nem egyformán járultak hozzá a társadalomhoz? Vagy megint a kommunista tervgazdálkodás jön?

2.Energia: ott azt írja, hogy szél-, nap-, geotermikus energiával látná el a szükséges energiaigényt. Ez a vén ember hülye? A mai energiaigénynek még a felét sem fedezné. És akkor még nem beszéltünk a növekedő népességről. A közlekedés résznél pedig egyhelyből felszálló repülőket tervez. Így tényleg lehet energiát spórolni!!

3.Sokkal kevesebb bűn: ezt lehet, hogy a zeitgeisten olvastam, mindegy. Azt állítja, hogy a pénz felelős a bűnözésért és mivel az általuk elképzelt társadalomban nem lenne pénz nem lenne annyi bűneset. Ez hülyeség!!! Nem hallott még szerelem-féltésből elkövetett bűncselekményről, de lehetne sorolni.

4.Vallás KINEVELÉSE az emberekből: a mai társadalom olyan, hogy az iskolában a tudomány legújabb elméleteit tanítják (ez így helyes!), de nem szólnak bele az emberek vallásos világképébe. A tudomány és az egyház is a saját keretei között végzi a dolgát. De ezek azt tűzték ki célul, hogy szó szerint kinevelik a gyerekekből az iskolában a hitet. Már nem azért, de manapság ilyen előfordulna oltári botrány lenne! Milyen alapon "verik" bele a gyerekbe azt, amit a szüleitől és az egyháztól hall az nem igaz?!!! Természetesen az helyes, hogy a tudomány által igazolt dolgokat tanítják nekik, de hogy kimondottan vallás ellen neveljenek, FELHÁBORÍTÓ.

Kicsit utána érdeklődtem Jacque Fresco-nak: az ürgének semmilyen tudományos végzettsége nincs, csak egy autodidakta, önképző. Tisztára olyan ember, mint aki a zeitgeistet rendezte, teljesen fel vannak háborodva, hogy a vallást el kell tűrniük. Ezek után milyen hiteles ez az elképzelés? Szerintem nem több pár bolond ember hóbortjánál.

2010. júl. 13. 16:04
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
Konkrétan? Én nem látok semmi olyat.
2010. júl. 13. 17:32
 22/48 <b>Chuck Norris</b> ***** válasza:
Csodás lehet Amerika ha letépik a fejed egy olyan dologért amit születésed után a szüleid "rádragasztottak". Kéne valami felmérés hogy itt Mo.-n mennyi a vallásos ember.Vanilyen?
2010. júl. 13. 17:34
 23/48 anonim ***** válasza:

Kérdező! Te itt csak provokálsz már.

Hol volt róla szó, hogy erőszakkal akarják kinevelni a vallásosságot?

Nagyon szűklátókörű vagy, nem vezetőkben kell gondolkodni, hanem az emberiség érdekeiben. Szerinted leheten úgy korumpálni ha csak kolbász meg kenyeret kaphat max? (hiszen nem lesz pénz)

2010. júl. 13. 17:34
 24/48 A kérdező kommentje:
Én sem arra gondoltam, hogy erőszakkal nevelik ki! Olvasd el még egyszer? Kinevelik! Érted? Mi az hogy kinevelik, kik ők hogy ők határozzanak ilyen dologban. Ez szerintem alapvető emberi jog, hogy azt tanítok a gyerekemnek, amit akarok! Példa a kinevelésre! Te otthon azt neveled a gyerekednek, hogy a pulóvert jobbról hajtsa össze, de az iskolában pedig azt tanítják hogy márpedig punktum balról kell összehajtani. Egy oktatási rendszernek nem az emberek hitvilágával KELL foglalkoznia.
2010. júl. 13. 17:42
 25/48 anonim ***** válasza:

Nekem úgy tűnik te csak le akarod járatni a zeitgeistet mert felháborított a vallásos része(amit nagyon félreértettél).

Csak arra reagálok amire még mások nem:

"Kicsit utána érdeklődtem Jacque Fresco-nak" Ez a kicsit annyi lehetett hogy "hé béla ismered ezt a j.f.-et?" :) mivel ha valóban utána érdeklődtél volna tudhatnád hogy ő egy polihisztor szinte...

2010. júl. 13. 17:43
 26/48 anonim ***** válasza:
"Kinevelik! Érted?" Khm... nem érted. Nincs szükség egyházakra. Higgyél amiben akarsz, ezt qrvára nem tiltanák meg attól hogy ateizmus-pártiak, csak ne legyen az egyháznak befolyása semmibe, maradjanak a maguk területén, ne szóljanak abba bele amihez nem értenek.
2010. júl. 13. 17:45
 27/48 <b>Chuck Norris</b> ***** válasza:
Hogyha a jobbról való pulóverhajtás azt eredményezte hogy milliók haltak bele , és olyan tényeket állít amit eddig senkinek sem sikerült bizonyítani akkor azt nyugodtan elmesélhetik majd a gyerekemnek. na mind 1 érted....
2010. júl. 13. 17:52
 28/48 A kérdező kommentje:

Már nem azért, de ha valamit nem tiltasz, akkor miért kell az iskolában beleverni a gyerekekbe?! Az olyan mintha tiltanád! Az egyháznak most sincs hatalma.

A zeitgeist vallási tételeit eredetileg nem akartam belekeverni, de mind megvannak cáfolva. Ettől függetlenül, amit állít 9/11-ről azt csak a hülye nem tudta, a világ mindig így működött.

2010. júl. 13. 17:53
 29/48 anonim ***** válasza:
A cájtgájszt is a háttérhatalom megrendelésére készült. Szokás szerint néhány jól ismert igazság viszi a vállán az egész baromságkazlat, és be-becsúszik egy-egy szemfelnyitó gondolat is. Ilyen pl az, hogy a gazdaság nevű tudományt szőröstül-bőröstül a nagyra vágyó kevesek ügyesebbjei találták ki a békére vágyó sokak szivatására. És mielőtt szakemberként aposztrofálnád magad, jó lenne icipicit elővenni az első pár leckét, és a mai tudásoddal, szép lassan elolvasni, következtetni, összevetni a pénzügyi elit általi elnyomás elméletével. Tudom, hogy semmi olyan iskolába nem jártál még, ami önálló gondolkodásra sarkall, de mivel az iskolaajtón kívüli iskola csak ezt teszi, ideje lenne elkezdened.
2010. júl. 13. 19:15
 30/48 anonim ***** válasza:
"Ettől függetlenül, amit állít 9/11-ről azt csak a hülye nem tudta, a világ mindig így működött." Nem kötözködésből, de erről is ugyanúgy megoszlanak a vélemények mint a venus projectről, szóval sok embert hülyéztél le. Ennyi erővel csak hülyék nem fogják fel hogy működne a VP.:P
2010. júl. 13. 19:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!