Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ez milyen függvény?

Ez milyen függvény?

Figyelt kérdés
Hogy lehetne kitalálni, hogy milyen függvnnyel illesszem meg ezeket az adatokat? Próbáltam már mindenféle polinomokat, valószínűségi eloszlás függvényeket, de még csak nem is hasonlítanak.
2019. jún. 30. 21:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szakirodalmoban sem találni?
2019. júl. 2. 09:28
 12/13 anonim ***** válasza:

Mennyire fontos, hogy "értelme legyen" az illesztett függvénynek? Ha nem fontos, és csak az érdekel, hogy illeszkedjen valami nem túl bonyolult, akkor én elkezdenék paramétereket keresni ebben a formában:

(1-e^(-ax))*e^(-bx), és a/b-vel hangolhatod a felfutás-lecsengés tempóját. Ha a lecsengés nem nullára simul (pl a detektorodtól valami bázisérték hatékonyságot nagyon magas energiákon is elvárhatsz) akkor a második tényező lehet (e^(-bx) + c) alakú.

Vagy ha nullához simul, de exponenciálisnál lassabb tempóban, tehát nehéz farkú a függvény, akkor a második tényező e^(-bx^c) jellegű lehet, ahol c mondjuk 0.5.

2019. júl. 2. 10:52
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi. Kipróbáltam ezt a függvényt, de nem pont olyan :)

[link]

2019. júl. 2. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!