A háromszög alakú repülőszerkezet megvalósítható?
Igen, megvalósítható. Főleg, hogy ma már rendelkezésre áll az aerodinamikai instabilitásokat kompenzáló elektronikák, és a fejlett szoftver rendszerek.
Az ilyen szárnyat "delta" szárnynak nevezik.
Nagyon sok nagy sebességű repülőgépet terveztek ilyen, vagy hasonló szárnnyal.
De nézd csak:
https://www.youtube.com/watch?v=n6Rsrng9gWY
Alig leltem olyan linket, ahol látszik a MIG21 deltaszárnya. (A francba is... grrrr.) Tán ezen.
Ez is eléggé háromszög alakú szárny:
Kis jó indulattal a következő három:
Nézzünk egy "magyar" vadászgépet, ami svéd:
Talán belefér a "háromszög alakú repülőszerkezet" kategóriába.
De ha a fentiek egyike sem elégítette ki a "kritériumaidat", akkor itt kedvedre válogathatsz:
dellfil
Köszi a választ. Az Aurora a legszebb. Szóval megvalósítható, csak azt nem értem, ha ilyen háromszög-alakú repülőgép jelenik meg az égen, miért UFO-znak egyesek.
Megfeledkeztem a nem deltoid alakú papírsárkányokról, és hajtogatott papír repülőkről... :)
dellfil
Tudod, ugyan az a pszichózis, mint a viccbeli Móricka esetén, az UFO hívőknek minden kicsit is szokatlan repülő valami az már csak idegenek repcsije lehet. És punktum. Mórickának meg mindenről csak a szexuális vonatkozás jut eszébe. Vagy a genitáliák. (Bocs az eufémizmusért. :)
dellfil
A kérdés, hogy ezt a 2016.04.28-án jegyzett szabadalmat az US Navy részéről vajon ápr.1-én adták-e be.
Mert ha komoly, akkor nagyon-nagyon előre és nagyon vázlatosan próbálják megszerezni az adott terület feletti jogokat, a cucc még tudományosan sem rendesen alátámasztott, az egész szabadalom vázlatos stb.
Vagy csakis azért adták be, hogy az esetleges háromszög-UFO megfigyelésekre azt sugallják, hogy ez a Navy gépe.
Ami jelen technikai szinten kizárt.
Vagy hoax, vagy érthetetlen a szabadalom célja.
@ Antiviral Elsőnek azt linkeltem be. :)
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!