Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Csak szerintem nem kell...

Csak szerintem nem kell aggódni a globális felmelegedés miatt?

Figyelt kérdés

A tudósok úgy is kitalálnak megoldásokat a problémákra és ha a piac engedi (nem lesz drága), akkor bevezetik azokat.

Én úgy képzelem hogy 60 év múlva nagyjából sikerült megakadályozni a globális felmelegedést, kivéve a tengerszintet az 1 méterrel növekszik az évszázad végére, néhány terület lakhatatlanná válik (Afrikában), több millió menekült lenne és több lenne a természeti katasztrófa.

De a civilizáció fenn maradt és nem haltak meg több tíz- százmillióan.

2019. febr. 11. 08:07
1 2 3 4
 21/35 Wadmalac ***** válasza:
100%

Nemsokára rá leszünk kényszerülve a meteorológia buzerálására, akár éppen az ökoszisztéma megmentése érdekében.

Valahol el kell kezdeni.

A mai ilyen kísérletek, teóriák még tényleg gyerekcipőben járnak, de tetszik, nem tetszik, meg kell majd csinálni.

Egy Nap-Föld Lagrange-ponti, bejövő fényt szűrő ernyő is ilyen buzerálás. Talán még ez az egyik legkevésbé környezetveszélyes.

Lassan, fokozatosan kicsit lehúzni a reluxát.

2019. febr. 12. 13:24
 22/35 anonim ***** válasza:
49%

Teljesen mindegy.

Az ötös számú vágóhídban van egy olyan jelenet, ahol úgy lesz világvége, hogy egy pilóta megnyom egy indítógombot, és azzal vége a világnak.

Nem is földi pilóta.

És csak egy újfajta üzemanyagot próbál ki a repülő csészealjakhoz.

Most már lassan elegendő hatalmunk lesz ahhoz, hogy szinte BÁRMIVEL globális jelentőségű folyamatokat tudunk elindítani.

Sokkal gondosabbnak kellene lennünk, de még így is lehetetlen mindent előre látni, tehát konkrét válságelhárítási tervek és eszközök, források is kellenének.

2019. febr. 12. 14:14
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

"Lesz itt még mesterséges éghajlat szabályozás, óceánok bioszférájának fenntartása."

Lótusz lesz, nem mesterséges éghajlat szabályozás, óceánok bioszférájának fenntartása. Ha alaposabban körülnéznél, azt látnád, hogy még hosszú távon még egyetlen jó dolog sem sült ki abból, ha azt ember okosabbnak képzelte magát a természetnél.

Én nem vagyok pesszimista, de bősz horgász és természetjáró lévén, látom, hogyan tűnnek el hazánkban komplett állatfajok csak az én hatvan évem alatt. Látom azt is,, hogy a valamikori fekete termőföldek hogyan váltak egyre szürkébbé a helytelen növénytermesztés következtében. Nem látom, de olvastam róla, hogy egyetlen nemzedéknyire vagyunk az élelmiszer megtermelésének csődjétől. Nem látom, de olvastam róla, hogy 1964-97-ig 95%-kal csökkentek a zöldségek ásványi anyag- és vitamintartalmai. Nem látom, de olvastam róla, hogy az egész mezőgazdaság a kőolajra épül! És nem látom, hogy bármilyen változás történne, vagy legalább vészforgatókönyv lenne arra az esetre, ha beüt a krach.

A tudósokban kár bízni. Egyrészt, mert a politika irányít, bármit is mondanak, másrészt pedig azért, mert ők azt kutatják, amire megbízást kapnak. Egy kutatás nagyon drága mulatság, így csak megfelelő tőkével rendelkező érdekcsoportok tudják finanszírozni. Ezeknek az érdekcsoportoknak pedig pontosan azért van pénzük, mert profitorientáltak. Ha pedig azok, a kutatás eredményéből is profitálni akarnak.

Őszintén sajnálom, hogy vannak gyermekeim. Szeretem őket, de éppen ezért aggódom is a sorsuk miatt.

2019. febr. 12. 18:27
 24/35 anonim ***** válasza:

"Nem látom, de olvastam róla, hogy egyetlen nemzedéknyire vagyunk az élelmiszer megtermelésének csődjétől."

Ez azért egy kicsit pesszimista.

Ugyanolyan, minthogy másfél méter lócitrom fogja borítani Londont.

Hát persze: ha nem változik semmi. De változni fog.

Pl. egy lehetőség: a tengeren "vadászat" jellegű tevékenység helyett "tenyésztés" jellegűre kell áttérni.

Ahogy annak idején megtettük a földeken.

"Nem látom, de olvastam róla, hogy 1964-97-ig 95%-kal csökkentek a zöldségek ásványi anyag- és vitamintartalmai."

Áltudomány, nem igaz.

"Nem látom, de olvastam róla, hogy az egész mezőgazdaság a kőolajra épül!"

Most.

Aztán majd vált, ha drága lesz az olaj.

A villanymotort már feltalálták.

2019. febr. 12. 21:01
 25/35 Tislerics Máté ***** válasza:

,,Lótusz lesz, nem mesterséges éghajlat szabályozás, óceánok bioszférájának fenntartása. Ha alaposabban körülnéznél, azt látnád, hogy még hosszú távon még egyetlen jó dolog sem sült ki abból, ha azt ember okosabbnak képzelte magát a természetnél"

Sajnos nem biztos, hogy lesz globális éghajat meg bioszféra szabályozás, mert nagyon sokan vagyunk, a bolygónk meg túl kicsi. Az erőforrások fogynak. És ha azelőtt fogynak el mielőtt kiépítenénk egy fenntarthatónak mondható világgazdaságot, akkor éhen veszünk. És még lelépni se fogunk tudni, mert a technológiánk nem terjed addig. A Föld az otthonunk, de a világűr az, ahol élünk. Az űr is kihasználható, de csak akkor, ha ehhez van technológiánk is. A technológia előfeltétele pedig a logikusan gondolkodó élőlény és a tudományos módszertan használata.

Az emberiség sorsa világos: El kell hagynia a szülőbolygóját, hogy új erőforrások után nézzen, vagy legalábbis megtanuljon életben maradni a Föld nélkül is. A Nap ugyanis felfúvódik és lassan de biztosan feléget mindent a Földön. kb. 4 milliárd évünk van lelécelni. És akkor még nem beszéltünk a kihalásunkat okozható kozmikus veszélyekről, amik EDDIG sikeresen elkerültek minket. Az ember csak egy tudományhasználó majom. Tök mindegy milyen Földi életformából alakul ki a csillagközi lény. Tőlem ez egy növény is lehet, ami "beporoz" más bolygókat. ez is egy lehetőség. De innen lépni kell, mert egy helyen éldegélni túl kockázatos. Ha a Földel történik valami, akkor annyi volt. Volt élet, nincs élet.

Úgy érzem számodra is kedves a természet. Az élet. Hát hidd el nekem is! És ezért szeretném, ha sokáig fennmaradna. Nekem nem elég pár milliárd év. Azt akarom, hogy a leszármazottjaim megnézhessék mi lesz 10-100 milliárd év múlva is. Azt akarom, hogy az élet fennmaradjon a lehető legtovább. Szerintem te is... ehhez az első-számú feltétel a fenntartható világgazdaság kiépítése aztán a Földi bioszféra mesterséges szabályozása. Ha ez megvan és az erőforrások újratermelhetők fenntartható módon, akkor elkezdhetünk megtanulni életben maradni az IGAZI környezetünkben ami a végtelen világűr!

Kolumbusz kispályás volt. Most mi jövünk!

2019. febr. 13. 12:37
 26/35 anonim ***** válasza:

"kb. 4 milliárd évünk van"

Nem egészen.

1 milliárd év múlva felforr az itteni víz, és elmegy a légkör fele.

Nagyjából itt van a határ, ameddig természetes úton el lehet menni.

Persze, ha közben már lesz napszemüveg a Föld előtt, az más kérdés.

2019. febr. 13. 12:40
 27/35 Tislerics Máté ***** válasza:

#26! Tehát még gázabb a helyzet, mint ahogy felvázoltam...

köszi a korrekciót! :)

2019. febr. 13. 12:44
 28/35 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Persze, ha közben már lesz napszemüveg a Föld előtt, az más kérdés."

Hát a nap külső gázburkában ülve inkább samottégla bunker fog már kelleni.

2019. febr. 13. 13:46
 29/35 anonim ***** válasza:

Na jó, de az még 5 milliárd év.

A maradék 4 milliárdban még egész jól ellenne itt mindenki, ha lenne egy kis árnyékolás, vagy esetleg messzebb vinnénk a Földet.

2019. febr. 13. 14:36
 30/35 Wadmalac ***** válasza:

"vagy esetleg messzebb vinnénk a Földet."

Az emberiséget könnyebb.

Lehet már telket előre foglalni az Európán?

2019. febr. 13. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!