Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Csak szerintem nem kell...

Csak szerintem nem kell aggódni a globális felmelegedés miatt?

Figyelt kérdés

A tudósok úgy is kitalálnak megoldásokat a problémákra és ha a piac engedi (nem lesz drága), akkor bevezetik azokat.

Én úgy képzelem hogy 60 év múlva nagyjából sikerült megakadályozni a globális felmelegedést, kivéve a tengerszintet az 1 méterrel növekszik az évszázad végére, néhány terület lakhatatlanná válik (Afrikában), több millió menekült lenne és több lenne a természeti katasztrófa.

De a civilizáció fenn maradt és nem haltak meg több tíz- százmillióan.

2019. febr. 11. 08:07
1 2 3 4
 1/35 Wadmalac ***** válasza:
96%

Könnyen lehet, hogy igazad van.

De a tudósok és találmányaik kevés, ha mi a magunk szintjén nem járulunk hozzá, plusz amit leírsz következményként, már épp elég katasztrofális, hogy megpróbáljuk előre azt is enyhíteni.

2019. febr. 11. 08:37
 2/35 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy a tudósok már rég megmondták (legalább 30 évvel ezelőtt) hogy mit kellene tenni, de azt senki nem csinálja. Úgyhogy, maradnak az elkerülhetetlen következmények. És a vízszint-emelkedés szerintem még ezek közül az egyik legkevésbé fontos.

A legnagyobb para az, hogy nem nagyon lesz mit enni. A tengerekből elfogynak a halak. Nem csak a túlhalászás, hanem a felmelegedés miatt kialakuló oxigénszegény víztömegek miatt is.

A szántóföldeken meg egyre kisebbek lesznek a termésátlagok.

Persze, ez nem úgy lesz, hogy tegnap még volt kaja ma meg már nincs, hanem úgy nagy átlagban mindig egy kicsit rosszabb lesz, miközben lesznek azért jobb évek is. A rosszabb években sem az lesz, hogy egyáltalán nem lesz mit enni, csak nagyon felmegy majd a kaja ára.

És amikor legutóbb nagyon elszálltak a kajaárak, abból mi lett? Abból lett az arab-tavasz, ami máig tartó háborúba torkollott több helyen is. Ezt kell apránként, egyre durvább kivitelben elképzelni. 2-3 év komolyabb szárazság és már kész is a világháború.

És nem csak Afrikában lesz néhány terület lakhatatlan. (Tudod hányan laknak ott amúgy?) A vízhiány komolyan fenyegeti az egész Közel-Keletet, Indiát, Pakisztánt (2 atomhatalom több mint egymilliárd emberrel) de Európa és az USA déli részét is. Görögország, Olaszország, Spanyolország, Kalifornia déli része mind nagyon megjárhatja.

Itt elég jól összeszedtük, mi mindenre lehet még számítani:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

2019. febr. 11. 09:15
 3/35 anonim ***** válasza:
100%

Az indiai pakisztáni helyzetről. Még nem olvastam, csak elmentettem. Egyébként csak a cikkben levő képeket elnézve komolyan felmerül az emberben, hogy mi a francnak küzdünk ennyit a szelektív hulladékgyűjtéssel, ha a bolygó túloldalán így mennek a dolgok. Szélmalommal harcolunk.

[link]

2019. febr. 11. 09:24
 4/35 Tislerics Máté ***** válasza:
30%

Nagyon sok helyen sajnos eléggé túltolják a parát a globális klímaváltozással kapcsolatban. A Zöldek is csak nyomják az ócska propagandájukat, ahogy az összes többi politikai szervezet. Pedig pont az ilyen vagy hasonló csoportoknak kéne ismeretterjesztő jelleggel egyszerűen megértetni az átlagemberrel a helyzetet. Atomenergia elleni uszításra bezzeg van erőforrásuk... Így elég nehéz tisztán látnia az átlagembernek. És akkor még nem beszéltünk a bolygónk globális rendszereinek a túl kaotikus mivoltáról. Be kell látnunk, hogy a tudományos ismereteink nem elegendőek a bogyónk bioszférájának és éghajlatának megértéséhez. Ez rossz! Mert valószínűleg már a megoldáson kéne ügyködnünk...

Az embereket tehát nemigen lehet felvilágosítani a dolgokról. Ciki, mert nagyon sok helyen a demokrácia az úr. És sajnos a kormányok is magatehetetlenek, ha a többi ország keresztülhúzza a számításaikat. (USA) Az emberiségnek közösen ki kéne állnia a bolygó legfenntarthatóbb gazdaságának kiépítése érdekében.

A kompetens tudósok óvatosságra intenek mindenkit. De sajnos hiába, mert nagyon sokan még nekik sem hisznek. Hát ez van... túl buták vagyunk és ennek következményi lesznek. Ha nem most majd 100, 1000, 10.000 év múlva... De lesznek!

A Föld jelenleg az egyetlen otthonunk. Bármekkora is a baj, arra mindig figyelnünk kéne hogy ne sz@rjuk össze. Az óvatosság itt valóban létkérdés...

2019. febr. 11. 11:05
 5/35 anonim ***** válasza:
34%
Igen. Bízzunk csak a tudósokba, hátha megmentenek minket, habár még sosem mentettek meg minket. Az atombombát és a világháborús mustárgázt is nekik köszönhetjuk. Biztos megmentenek. Ja nem...
2019. febr. 11. 11:10
 6/35 LeonScottKennedy ***** válasza:
100%

Szerintem aggódj csak miatta. Ha te nem is, a gyermekeid biztosan nagyon megszívják majd. De van rá esély, hogy még te is.

Úgy tudom, hogy a globális felmelegedés már a visszafordíthatatlan státuszba lépett egy ideje, ami annyit jelent, hogy we're fucked. "60 év múlva" már nagyon késő lesz bármit is tenni.

2019. febr. 11. 11:41
 7/35 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt:

[link]

Most már ők is tudják, állami szinten is - és MÉGSEM sikerül csökkenteni, sőt: növekszik.

Aggódhatnál, mert itt nagyon durva dolgok lesznek.

Például, mikor már világos lesz, hogy a Föld nagyobb része nem lesz élhető, akkor a háborúra készülődés és maga a háború soha nem látott szennyeződést fog okozni.

Más: Magyarország egy menedék lesz ebből a szempontból, tehát minket fognak elsőre kirúgni vagy legyilkolni, és nálunk szerencsésebbek költöznek majd ide.

2019. febr. 11. 12:57
 8/35 Tislerics Máté ***** válasza:
44%

Hú de pesszimista itt mindenki! :D Talán a borús idő az oka? :D

2-es nagyon jól leírta a szitut amúgy. Ilyen józanság kéne...

Az azért mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy képesek vagyunk befolyásolni a klímát, az élővilágot megnövelni a vízszintet. Ez elég menő, tekintve hogy csak pár milliárdan vagyunk és nem rég kezdtük befolyásolni a dolgokat. Megnyugtató hogy nem vagyunk annyira kiszolgáltatva a bolygó kénye-kedvének. Csak így tovább! Lesz itt még mesterséges éghajlat szabályozás, óceánok bioszférájának fenntartása.

Még kicsik vagyunk de (úgy látom mindenki szerint) képesek vagyunk globális folyamatokba is beleszólni. Már csak meg kell értenünk hogyan fordítsuk ezt a képességünket a saját hasznunkra.

tudom tudom.... addig nem huzzuk ki... jó! :D

süss fel nap, fényes nap.... :D

2019. febr. 11. 13:25
 9/35 Alex Fly ***** válasza:
100%

@8: azért én nem örülök annyira, hogy képesek vagyunk befolyásolni egy egész bolygó klímáját...

A kisgyerek is el tud játszani a gyufával, de nem hiszem hogy túlságosan jó dolog, amikor magára gyújtja a házat. Én inkább azt mondanám, hogy amiről nem tudjuk hogyan működik, azt nem kellene csesztetni...

2019. febr. 11. 14:55
 10/35 Tislerics Máté ***** válasza:
#9! Tetszik a hasonlat! szeirntem is hasonló a helyzet. Csak az a baj, hogy a gyerek már játszik a gyufáfal és nincs aki rászoljon, hogy veszéjes amit csinál...
2019. febr. 11. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!