Mi tartja mozgásban az elektront a proton körül? Miért nem tapad hozzá, ha ellentétes pólusúak?
A másik link is működik.
És pl. ez a link is működik:
Látom te nagyon szeretnél hinni a magabiztosságodban :) Sehol egy fikarcnyi kétely, egy önálló gondolat? Csak a tekintélyek számításainak bemagolása? Csak az élvonalbeli fizikusok mernek önállóan gondolkodni, és kételkedni? A többiek nem, mert meg vannak félemlítve a felsőbbrendűek kioktatásától?
@32:
Nekem nem működik a másik linked a #29-ben, ezt hozza be:
"Not Found
The requested URL /tv9706/fiz.. was not found on this server."
Rá tudsz kérlek nézni? Érdekelne, mi áll benne.
Most megnéztem ezt az új linkedet, jópofa tanmese, ami kérdések és kicsit erőltetett értetlenkedések (azért még belefét, hogy olvasmányos legyen, ne zavaró) révén rávezet az elektron minden szakmabeli által ismert és elfogadott viselkedésére. Továbbra sem tudom, hogy mi lenne az, amiben "nincs egységes vélemény a fizikusok között az elektron tulajdonságairól".
Ha linkkel nem tudod alátámasztani, a saját szavaiddal esetleg el tudod mondani, hogy az elektron mely tulajdonságait illetően van szerinted véleménykülönbség a fizikusok között? Mit mond az egyik csoport és ezzel szemben mit mond a másik?
Egyébként első körben egyelőre az állításodat szeretném csak látni alátámasztva, illetve részletezve, hogy egyáltalán beszélni tudjunk róla. Minden önálló gondolatnak értelemszerűen ezután van csak itt az ideje, hiszen jó lenne tudni, miről is beszélünk.
Ugye nem ezen az utolsó linkeden lévő fizikus karakter értetlenkedését véled annak, hogy a fizikusok nincsenek egységes véleményen az elektron tulajdonságairól? Azért értetlenkedik, hogy az elektron tovább mesélhessen, és megismertesse mindazt, amit róla meg kell ismerni.
Na nem! ez azért már olyan mélyszint a tudományok rovatban, amit nem lehet szó nélkül hagyni.
Ismét bebizonyosodott Parkinson törvénye (is). Csak Mojjot nem értem, miképpen érzi jól magát e katyvaszban.
Kérdező! Tanulni! Nagyon sokat! Bár arra nem látok reményt, hogy üres beképzeltségedet az csökkentené. Ahhoz már elmúlt a gyermekkorod.
"senki sem mer egyértelmű kijelentést tenni, mert könnyen megcáfolhatják, mindenki csak a saját felismeréseivel foglalkozik és óvatosan viszonyul más felfedezésekhez.
Ehhez az elektron kettős természete is hozzájárul, ami hasonló a fényhez, hullám és kvantum tulajdonságai is vannak.
Ha elolvasod ezeket a linkeket, akkor felderenghet, hogy lehet, hogy olyat kérdezel, amire nem tudjuk a választ"
Ebben a kommentben benne van logikailag megértve, hogy nem egységes a vélemény a fizikusok között.
Fizikus: Ez lehetetlen, az ember vagy itt van, vagy ott van, egyszerre két helyen nem lehet.
Elektron: Az ember talán igen, de nem az elektron. Én már csak tudom!
Szerinted nincsenek külön vélemények arról, hogy pl ez és a többi, az elképzelt beszélgetésben felsorolt a jelenlegi anyagról alkotott elképzelést megdöntő eredmény hogyan lehetséges?
A fizikusok a kvantum mechanikai felfedezések alapján nem merik megkérdőjelezni az anyag tulajdonságairól jelenleg is érvényben levő axiómákat?
"Fontos, hogy manapság a legnagyobb elmék egyike Professzor Stephen W. Hawking foglalkozik a két elmélet harmonizálásával.
Ő próbálja a speciális relativitáselméletet összeegyeztetni a kvantummechanikával.
Kisebb, nagyobb sikerekkel!
Jelenleg ott tart, hogy nem jó semelyik elmélet sem. Tehát állítása szerint mindkét elmélet hibás, és nem felel meg teljes egészében a világegyetemben lévő fizikai paramétereknek. Még a mostaninak sem teljes egészében!!!!
Ahogyan a XX. sz elején mondták a fizika elérte a korlátjait, legalábbis a jelenlegit, amíg valaki ki nem talál egy újabb elméletet. Ez pedig nem biztos, hogy a húr elmélet lesz, és se nem az M elmélet.
Szóval ezért mondják, hogy most megint a határon vagyunk!
A gond az ami szinte egyértelmű, hogy NINCS-NEM lehetséges olyan elméletet alkotni ami mindennek megfelel.
Hiszen ha lehetséges lenne akkor világmindenséget tudnánk létrehozni, vagy kirobbantani egy újabb Ősrobbanást.
Persze ehhez megint modellek kellenének, de senki sem tudja a körülményeket, hogy milyenek voltak. Itt az a gond, hogy tízezred milliárdod másodperc is sokat számít, tehát mindent tudni kell. Továbbá félő, hogy a jelenlegi Univerzum állása szerint már nem is lehetséges ezen adatok megszerzése, csak következtetni lehet. Ez pedig több elmélet kialakítására add lehetőséget, az pedig téves elméletek fennmaradásának táptalajául szolgál, amiből pedig a tudomány fejlődik, és radikális összeomlást vonhat maga után.
Ez persze a mezei embernek nem nagy gondot jelent, hiszen ugyanúgy lesz minden, csak szegény tudós bácsiknak lesz jó néhány álmatlan éjszakájuk.
Hiszen gondolj csak bele, ha téves, vagy nem helyes a relativitás elmélet akkor hogyan épülhetett rá eddig a fizika. Ha nem helyes a kvantummechanika-kvantumfizika, akkor mire épült a quantum számítógép? :))
Szóval vannak dolgok amik valamit használnak valahogyan valamiért, az ember alkotta, használja, csak éppenséggel a róla alkotott működési elképzelései nem éppen helyénvalóak!
Hát ez van! :)
Persze ettől én még tudok aludni, szóval ez van!:)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!