Nem tudom megfordítani az "agyfélteke-tesztben" forgó nőt! Vajon miért?
Évek óta próbálom, a létező összes dolgot kipróbáltam rá, amiket írtak, hogy nekik mitől fordult meg a forgása, de semmi, pedig sokat próbálkoztam. Mindig az óramutatóval megegyezően forog. Ezek szerint a másik agyféltekém egyáltalán nem működik?!?! Létezik ilyen? Pedig még olyat is kipróbáltam, hogy matek feladatokat oldottam meg közben, és úgy néztem rá, merthogy akkor elvileg a másik agyfélteke van használatban, de nem, én attól se láttam a másik irányba forogni...
Ha esetleg valaki nem tudná, miről beszélek:
Mostmár 2-3 Másodperc alatt meg tudom fordítani, ez azt jelenti hogy ugyanannyit használom mindkét agyféltekém? Ne vicceljetek már :D Ez inkább koncentráció/képzelőerő/akaraterőpróba.
15/f
igen, viszont a biztonságos meggyőződés a bal oldalira jellemző.
indexről (az idézeteket nem nagyon lehet elrontani):
"Hámori József agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke az Indexnek elmondta, bár a jellemzők leírása helyes a cikkben és a grafikus teszt látványos ugyan, nem alkalmas arra, hogy eldöntse, melyik agyfélteke domináns. „Ráadásul ezek a tulajdonságok nagyban keverednek. Természetesen vannak alapvető jellemzők, hogy a domináns bal agyféltekéjű ember logikusabban gondolkozik, a jobbos pedig kreatívabb. A domináns jobbos egyébként igen ritka” – magyarázott."
"Hámori József szerint a biztos megállapításhoz komolyabb vizsgálat szükséges. „A kísérleti alany magasra tett kézzel, folyamatosan beszél. Ekkor a kísérletvezető kis mennyiségű, speciális altatót fecskendez az agyi artériába, ami a bal féltekét pár percre elaltatja. Ha abbahagyja a beszédet az alany, és jobb keze lehanyatlik, akkor bal féltekéje a domináns. Ha továbbra is beszél, akkor a jobb” – mondta a neurobiológus agykutató."
Kérdező:
Nincs akaraterőd: Ha nem bírsz kétszer annyit futni legalább, mint amennyit most hiszel hogy képes vagy rá
Nincs képzelőerőd: Ha nem szoktál fantáziálni
Nem tudsz koncentrálni: Ha nem jutottál el eddig a válaszomban :D
Vicc volt. Egyébként egyszerűen higgy benne hogy megfordul, teljes erőddel, csukd be a szemed egy pillanatra vagy nézz a nő egy másik részére, és sikerül szerintem. Nekem is így jött össze először
15/f
"Természetesen vannak alapvető jellemzők, hogy a domináns bal agyféltekéjű ember logikusabban gondolkozik, a jobbos pedig kreatívabb."
Én egyáltalán nem tartom magamat kreatívnak :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!