Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Nem tudom megfordítani az...

Nem tudom megfordítani az "agyfélteke-tesztben" forgó nőt! Vajon miért?

Figyelt kérdés

Évek óta próbálom, a létező összes dolgot kipróbáltam rá, amiket írtak, hogy nekik mitől fordult meg a forgása, de semmi, pedig sokat próbálkoztam. Mindig az óramutatóval megegyezően forog. Ezek szerint a másik agyféltekém egyáltalán nem működik?!?! Létezik ilyen? Pedig még olyat is kipróbáltam, hogy matek feladatokat oldottam meg közben, és úgy néztem rá, merthogy akkor elvileg a másik agyfélteke van használatban, de nem, én attól se láttam a másik irányba forogni...

Ha esetleg valaki nem tudná, miről beszélek:

[link]

2010. máj. 24. 11:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
100%

Mostmár 2-3 Másodperc alatt meg tudom fordítani, ez azt jelenti hogy ugyanannyit használom mindkét agyféltekém? Ne vicceljetek már :D Ez inkább koncentráció/képzelőerő/akaraterőpróba.

15/f

2010. máj. 24. 12:55
 32/76 anonim ***** válasza:
100%

igen, viszont a biztonságos meggyőződés a bal oldalira jellemző.

indexről (az idézeteket nem nagyon lehet elrontani):

"Hámori József agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke az Indexnek elmondta, bár a jellemzők leírása helyes a cikkben és a grafikus teszt látványos ugyan, nem alkalmas arra, hogy eldöntse, melyik agyfélteke domináns. „Ráadásul ezek a tulajdonságok nagyban keverednek. Természetesen vannak alapvető jellemzők, hogy a domináns bal agyféltekéjű ember logikusabban gondolkozik, a jobbos pedig kreatívabb. A domináns jobbos egyébként igen ritka” – magyarázott."

"Hámori József szerint a biztos megállapításhoz komolyabb vizsgálat szükséges. „A kísérleti alany magasra tett kézzel, folyamatosan beszél. Ekkor a kísérletvezető kis mennyiségű, speciális altatót fecskendez az agyi artériába, ami a bal féltekét pár percre elaltatja. Ha abbahagyja a beszédet az alany, és jobb keze lehanyatlik, akkor bal féltekéje a domináns. Ha továbbra is beszél, akkor a jobb” – mondta a neurobiológus agykutató."

2010. máj. 24. 12:56
 33/76 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező:

Nincs akaraterőd: Ha nem bírsz kétszer annyit futni legalább, mint amennyit most hiszel hogy képes vagy rá

Nincs képzelőerőd: Ha nem szoktál fantáziálni

Nem tudsz koncentrálni: Ha nem jutottál el eddig a válaszomban :D

Vicc volt. Egyébként egyszerűen higgy benne hogy megfordul, teljes erőddel, csukd be a szemed egy pillanatra vagy nézz a nő egy másik részére, és sikerül szerintem. Nekem is így jött össze először

15/f

2010. máj. 24. 12:58
 34/76 anonim ***** válasza:
68%
Valójában véve tényleg nem lehet ebből a tesztből levonni, hogy ki melyik agyféltekét használja jobban. De a koncentrációképességgel van kapcsolatban az biztos.
2010. máj. 24. 12:59
 35/76 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sikerült. Néhány percig bámultam és koncentráltam, és megváltozott a forgásiránya. És akkor most mi van?
2010. máj. 24. 13:10
 36/76 A kérdező kommentje:
13:10 az van, hogy normálisan működik az agyad :D az enyémmel ellentétben :D
2010. máj. 24. 13:12
 37/76 anonim ***** válasza:
74%
ez az .. semmi :D
2010. máj. 24. 13:13
 38/76 A kérdező kommentje:

"Természetesen vannak alapvető jellemzők, hogy a domináns bal agyféltekéjű ember logikusabban gondolkozik, a jobbos pedig kreatívabb."

Én egyáltalán nem tartom magamat kreatívnak :S

2010. máj. 24. 13:17
 39/76 anonim ***** válasza:
100%
nem agyalsz te túl sokat ezen kérdező? kicsit túlzásba viszed. talán nem is kicsit.
2010. máj. 24. 13:19
 40/76 A kérdező kommentje:
Bocsi,ha zavar :) Nyilván nem ez életem fő kérdése, csak unatkozom meg egyébként is érdekelnek az ilyen "agyi dolgok" :D
2010. máj. 24. 13:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!