Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az egyenaramu halozatban a...

Vasmag kérdése:

Az egyenaramu halozatban a negativ toltesu elektronok aramlanak a pozitiv polus fele, de mi tortenik a valtoaramu halozatban? 50-szer valt polust az aram, oda-vissza aramlanak az elektronok? Miert hivjuk az egyik vezetot fazisnak a masikat nullanak?

Figyelt kérdés
Ha a fazisceruzat bedugom a konnektorba csak az egyik lukban jelez fazist es nem 50-szer az egyikben 50-szer a masikban, szoval akkor most valtozik a polus vagy sem? Erzem hogy valmit osszekeverek, de mit?

#elektrotechnika #váltóáram #elektron #polusvaltas #szinuszhullam
2017. márc. 7. 21:51
1 2 3 4
 31/33 kiitos ***** válasza:

Kedves Sztrogoff. szerintem a kérdező végig szopatott minket..

"megfelelő tipusú transzformátor"

Minek feleljen meg at az a trafó? Alapvető elektrotechnikai fogalmakkal sincs tisztában (legalábbis megpróbálta elhitetni velünk) , de trafónak akar utánanézni máshol.Miért máshol, ha itt is kapna választ , amíg el nem fogy a türelem.

2017. márc. 10. 20:45
 32/33 A kérdező kommentje:
Hello kiitos! Szo sincs arrol, amit irtal, minden alkalommal udvariasan megkoszontem a valaszokat, es tenyleg sok esetben segitoek voltatok. Szoval hala es koszonet erte! De ha figyelmesen visszaolvasod a valaszokat sztrogoff lezarta a temat ketszer is, ezert irtam, beidezve tole a "megfelelo tipusu transzformator" szovegreszt, hogy akkor majd mashol nezek utana. Gondolkozz tovabbra is olyan pozitivan kerlek, ahogy a szakmai valaszaidban tetted, ezzel sokat segitesz olyan laikus erdeklodoknek, mint amilyen en is vagyok. Udv.
2017. márc. 10. 22:01
 33/33 kiitos ***** válasza:
Oké, csak olyan kérdéseket tettél fel sokadjára amire már kaptál választ.Milyen trafóra vagy kíváncsi?
2017. márc. 12. 07:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!