Az egyenaramu halozatban a negativ toltesu elektronok aramlanak a pozitiv polus fele, de mi tortenik a valtoaramu halozatban? 50-szer valt polust az aram, oda-vissza aramlanak az elektronok? Miert hivjuk az egyik vezetot fazisnak a masikat nullanak?
A NEFH egy érintésvédelmi módszer, pontosabban egy módszer régi neve volt. Mint ilyen nem alapvető a hálózat szempontjából, az érintésvédelmi módszer a hálózat milyenségének függvénye.
Amúgy amit leírtál, annak még pont annyi köze van a NEFH-hoz, mint máshoz.
Amúgy tökéletesen azt írtad, mint én, 3 izé összekötve, közös pont is elvíve, közös pont leföldelve...
"A földön nem vezetünk üzemi áramot, nagy az ellenállása."
Bocs, ez ilyen formában nem igaz, a földé nem nagy, legfeljebb a földelésé. A földön más okok miatt nem vezetünk üzemi áramot.
Igen és még sok dolgot lehet részletesebben-pontosabban -precízebben leírni , de itt a kérdező hibás vagy hiányos gondolatmenetét kell csak rendbe rakni . Én egy egyszerű és remélem Őneki szemléletes példával próbáltam szolgálni.
Bocsi ha más is leírta ugyanezt...
Szerinted milyen esetekben használjuk a földet üzemi áramok vezetésére?
#22: A nullapontot, fogalmazhatnék így egyszerűen, a megfelelő típusú transzformátor állítja elő.
#23: nagyfeszültségen például sántaüzemben. De pont azért nem alkalmazzuk a sántaüzemet civilizált környéken, mert gyengeáramú zavartatást okoz.
Nem tudom, mi a fenének írtam ezt:
"A nullapontot, fogalmazhatnék így egyszerűen, a megfelelő típusú transzformátor állítja elő."
..ha ezután megkérdezed, honnan van a nullavezető...
Nekem például van itthon egy régi tankönyv, Váltakozóáramok elmélete II, csak az maga 700 oldal, de abban nem sok szó esik transzformátorokról, az másik 5 könyv külön.
És tréfásan mondhatnánk, hogy ebből a 700 oldalasból belekérdeztél a 72., az 510. és a 582. oldalakba. Beláthatod, hogy az ember nem tudja, hogy mit mondjon. Mert ha a megfelelő típusú transzformátor helyett azt írom, hogy delta/csillag vagy delta/zegzug, akkor jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!