Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mit jelent az f:1,7 fényérték?

Mit jelent az f:1,7 fényérték?

Figyelt kérdés
Mi? Mennyi? Mennyi idő alatt?

2016. okt. 10. 11:19
1 2 3 4
 31/37 Mojjo ***** válasza:
Oké, én annál a résznél feladtam, hogy ha más lenne a skálabeosztás, akkor egyenesebbnek tűnne a görbe :D De már csak azért megérte ez a beszélgetés :D
2016. okt. 12. 13:31
 32/37 anonim ***** válasza:

Hagyd Mojjo, túl sokat füvezett a srác, és napok óta nem tudja mit beszél.

Aki a fényértékkel kapcsolatban olyat kérdez, hogy "mennyi idő alatt?" az már a Marson jár...

2016. okt. 12. 22:55
 33/37 A kérdező kommentje:

Tudod, mert a fény az sugárzás, energia/felület/idő.

Tudod, a Nap is fényt sugároz bizonyos mennyiséget bizonyos felületen bizonyos idő alatt.

2016. okt. 13. 01:30
 34/37 anonim ***** válasza:

Öcsém, nem tudom miért nem akarod megérteni, hogy túldimenzionálod a dolgokat, és nincs itt semmiféle idő, meg energia.

[link]

Ez itt két hosszúságérték aránya. Ha a fent linkelt képet megnézed, akkor arról van szó, hogy az az átmérő ahol a fény átmegy, hányszor fér rá a gyújtótávolságra.

Gyengébbek kedvéért ábrázoltam így, hogy nagyjából látható legyen, hogy pl. ahol 4-es rekesz van, ott a fény számára átjárható átmérő négyszer fér rá a gyújtótávolságra, ahol meg 8-as érték van írva, ott a fény számára átjárható átmérő nyolcszor fér rá a gyújtótávolságra.

Az általad kérdezett 1,7 olyan relatíve nagy átmérő, hogy csak 1,7-szer fér rá a lencse fókusztávolságára.

Ez ennyit jelent, sem többet, sem kevesebbet.

Teljesen felesleges az időt meg az energiát, meg egyéb okosságokat ide belekeverni.

Ez egy egyszerű hosszúság-arány.

Akár tetszik ez neked, akár nem.

2016. okt. 14. 13:32
 35/37 A kérdező kommentje:

Miért a lencse fókusztávolságára? A lencse átmérőjére fér rá, vagy szemből a felületére. A fókusztávolsága akármennyi lehet, akkor is a fókuszpontba megy az összes vonal, ha közelebb van, és ha messzebb van akkor is.

De a lényeg, hogy mit érek ezzel az adattal, ha semmire se jó? Minek létezik, és mi köze a fényerőhöz? Milyen adatok alapján tudok olyan más-más méretű, de egyforma fényáteresztő képességű lencséket egy helyre tenni, amik fényáteresztése olyan, mint a szemé? Szóval nem úgy, hogy az ilyenebb, meg az olyanabb az jobban lát, mint az amolyanabb, hanem, amiből biztosan össze tudom hasonlítani adat alapján, vagy adat alapján számolással.

2016. okt. 14. 20:03
 36/37 anonim ***** válasza:

"Miért a lencse fókusztávolságára?

De a lényeg, hogy mit érek ezzel az adattal, ha semmire se jó? Minek létezik, és mi köze a fényerőhöz? "

Mondjuk én a #27-ben megírtam a fizikáját. Csak el kellett volna olvasni.

2016. okt. 14. 20:22
 37/37 Érdekeesség válasza:

Ohh GOOD!

Kérdezni tudni kell.

De van aki még a fizika órákon is lógott, vagy nem figyelt.

A fény egy hullám. Hasonló mint a rádió frekvencia.

Az RF-ben is minden LOG alapú, talán ha erre keresne a tudatlan kérdező, jobban járna.

2018. máj. 9. 21:15
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!