Mit jelent az f:1,7 fényérték?
Nem tudom, honnan szedted ezt a logaritmusos dolgot, de hülyeség. A színes ajtóüveg célja pedig nem az, hogy minél jobban áteressze a fényt, míg a lencséé az. Azt mondom, hogy még azon is több fény megy át, hát még egy átlátszó ablak üvegen, amin 1-2%, ha elnyelődik.
Én értékekre, és mértékegységekre vagyok kíváncsi, és összefüggésekre, és okokra.
Ha sötétben én kinyitom a szemem mit látok, ahhoz képest az 1,7-es fényérték mennyi? Ezen kívül webkamerára, és mobilba lévő kamerára is gondoltam.
@12:
Egyrészt a logaritmusos érzékelést bármilyen szakirodalomban megtalálhatod, ami az emberi érzékeléssel foglalkozik - tehát jó lenne, ha kicsit tájékozódnál, mielőtt lehülyeségezel dolgokat. Segítek: Weber-Fencher törvény néven keresgélj.
Másrészt egy objektívnek NEM célja, hogy minél több fényt juttasson a képérzékelőhöz. Írtam már párszor: annak csak nagyon speciális célra van értelme. Minél nagyobb a blendenyílás, annál kisebb a mélységélesség, ami igencsak sokszor rossz.
Ráadásul a fényáteresztőképességet csak az objektív átmérőjének növelésével turbózhatod. Gondolj bele, van egy 300mm tényleges gyújtótávolságú objektíved, ami nem is egy hűdeszupernagy tele. Ha f:1-es fényerőt akarsz elérni, a blendének 30 centisre kell nyílnia! Tehát az objektívednek még ennél is vastagabbnak kellene lennie. Egy igazi 500mm-es telénél meg háromnegyed méter átmérőjű obikkal rohangálnának ez emberek, gondolom :D
Összességében nehézkes lenne megvalósítani, a kutya nem venné, és szükség sincs rá.
Ember, olyasmi miatt reklamálsz, amit nem is értesz, és total értelmetlen hülyeségeket vársz el. Ráadásul annyi infót kaptál már itt, hogy ezek mind le is eshettek volna már, ha kicsit belegondolnál az általunk eddig leírtakba.
Nem is úgy írják, és teljesen másról szól.
Ha logaritmusosan érzékelnénk, akkor úgy is számolnánk, és úgy is érzékelnénk, mint a hangot, de nem így van.
Egyébként még ott sem említenek logaritmust se.
Az átmérőtől nagyobb blendének meg ne mondd már, hogy bármilyen hatása is van, hisz nem ér bele a képbe.
Engem pedig az érdekel, ami érdekel, nem az, amit szerinted elég tudnom.
Most komlyan, te ennyire értetlen vagy, vagy ez valami pszichológiai kísérlet, hogy mennyi idő alatt tudsz kiakasztani embereket? Egyrészt legalább a wikipedia cikket olvasd már el arról a tv-ről, amit mondtam és értelmezd is, vagy legalább egy ilyet eressz meg és mazsolázz:
Másrészt meg miféle átmérőnél nagyobb blendéről beszélsz? Értelmezd már, amit írok, könyörgöm! Azt mondom, hogy a nagyobb fényerő nagyobb maximális blendeátmérőt, így vastagabb, esetenként nevetségesen böhöm nagy objektíveket kívánna. A nagy semmiért. Ugyanis extrém ritkán kellenek f:2,8-nál jobb fényerők, még kis gyújtótávolságokon is.
A kérdéseidről meg: a mértékegységre már megkaptad a választ, ott van rögtön az első hozzászólásban! Összefüggéseket kismilliót kaptál. A szem fényereje függ a pupillád nyílásától. Fejből fogalmam sincs, de 10mp google és meg is van: f:2,1 - f:8,3 között változik. Magyarán egy f:1,7-es objektív több fényt tud átengedni. Hogy pontosan mennyivel, azt pedig az általam megadott mértani sorozat szabályaiból kiszámíthatod.
Mojjo, sok lelkierőt neked, hogy maradj segítőkész.
Szerintem inkább kísérlet ez, mert a mondatszerkesztés bonyolultsága bizonyítja a gondolkodóképesség szükséges színvonalát.
"Ha logaritmusosan érzékelnénk, akkor úgy is számolnánk,"
mivan?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!