Hogyan lehetne megállapítani, hogy a különböző emberek egyazon színnek látják-e a színeket, vagy mind különböző színeket látunk?
255 nobol egy , 12 ferfibol egy valamilyen formaban szinlatas hianyban szenved !!! (csak 35 evig foglalkoztam szinekkel ) Ugy hallottam a masok szinlatasa jobb mint a noke , de ebben semmi tapasztalatom .
Ha ez Neked is sikerul akkor szintugy latod mint en (szin IQ)...:-)
Piros_Feher_Zold tetszik , de ehhez "tul hulye vagy"
De , kiserteteket lattal-e ?.....:-)
https://www.youtube.com/watch?v=evQsOFQju08
Lehet én értem félre a kérdést, de szerintem a színtévesztésnek, meg a különböző árnyalatok megkülönböztetésének ehhez a témához semmi köze.
A színek a természetben nem léteznek! agyunk hozza létre őket, hogy meg tudjuk különböztetni az eltérő hullámhosszú elektromágneses sugarakat. Az ember csak elfogadja, hogy az a hullámhossz amit lát az a zöldnek felel meg. És mások is zöldnek nevezik. De az, hogy ilyenkor a másik illető milyen színt lát az tökéletesen ismeretlen számunkra. MÉG!
Miért, ez mikor fog megváltozni?
" A szinek a termeszetben nem leteznek"
Ennyire agyatlan ?.......:-)))
,,Miért, ez mikor fog megváltozni?"
Lehet hogy soha se! De következtetni lehetne szerintem rá különböző megfigyelésekkel. Ezt nem tudom, igazából ne vagyok agykutató! :D
#18! olvasd tovább a gondolatmenetem, és talán megérted, hogy értettem azt, hogy a "természetben"...
:)
Kedves Mate,
( minden rendben....:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!