Milyen szoftverrel/hogyan lehet megállapítani írott audió CD esetén azt, hogy eredeti lemez másolata vagy különböző zenefájlokból lett írva?
Hát ha megnézed a bitrátát,akkor szerintem a cd másolatnál magasabb lesz és minden számnál egyforma.
Tehát ha egyforma a bitráta,akkor minden szám ugyan onnan való.
Ha külömböző,akkor nem cd másolat.
Nekem van kb 5000 zeném, ennek 75%-a 256 kb/s-es. Ha ebből 15-öt felteszek egy CD-re, akkor ezek szerint eredeti???
Nem állapítható meg. Némelyik "elüthet" a többitől, de ezt csak a vájtfülűek veszik észre, ahogy az első írta, de egy zenei tudással, abszolút hallással nem rendelkező ember nem veszi észre. Ezért írtam, hogy nem fogod tudni megkülönböztetni...
"Rendes rip"?
Eleve ahány ember, annyiféle ripet készít egy eredeti CD-ről és már csak ezért sem állapítható meg, hogy a másolat CD-ről készült vagy innen-onnan. Én például megelégszem egy eredeti CD-ről 256kb/sec-es MP3-al, mert az közel azonos minőségű lesz az én is topa fülem szerint. Más 192-es MP3-at készít, megint más flac-et vagy WMA-t. És még mindig ugyanarról az eredeti CDrip-ről beszélünk. És ezekről már nem megmondható, hogy eredeti CD-ről készült vagy különböző fájlokból lett összeszedve, mert ugye ez volt az eredeti kérdés. A fájlformátum épp ezért az ég világon semmit nem dönt el vagy bizonyít, tehát még mindig azt mondom, hogy egy MP3 vagy flac vagy bármi egyébről sem mondható meg, hogy az honnan származik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!