Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha pi (3,14) nem végtelen...

Ha pi (3,14) nem végtelen szakaszos tizedes tört, akkor a kört, hogy lehet megcsinálni? Mert a körzőm az tudjaUi. :matekból is hülye vagyok, de ez már rég érdkel

Figyelt kérdés

2013. aug. 6. 08:31
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
A világon semmi nem hiányos itt. Esetleg a tudásod.
2013. aug. 11. 15:32
 32/57 Tom Benko ***** válasza:
Milyen modell milyen hiányossága?
2013. aug. 12. 09:12
 33/57 anonim ***** válasza:
Kérdező szerint a pi racionális volta hiányos, ezért használhatatlan, szóval egy nagy átverés az egész, és kör nem is létezik.
2013. aug. 12. 09:21
 34/57 Wadmalac ***** válasza:

Köszönöm a válaszreakciót.

Igyekszem minden kérdés esetében legalább modellezni magamban a kérdező gondolatait, hogy az esetlegesen félreérthető kérdésre is tudjak jó választ adni. Néha ez szinte FBI profiler munka, néha bele is bukom.:)

Rossz kérdés nem feltétlenül a hülyeség jele, más nézőpont, más hozzáállás tud hatalmas félreértéseket produkálni.

Örülök, hogy előrébb vagyunk a témában.

Üdv!

2013. aug. 12. 12:02
 35/57 dq ***** válasza:

Hm, ez fogas kérdés. Az a baj, hogy túl sokat tudsz, de túl kevés kapcsolatot látsz az adatok között. Bizony, pi, szerkesztőség, irracionális (pláne hogy transzcendens), ó, jaj.

Azt a gondolatot próbáltad már, hogy eldobod a körződ a kukába, grafittal kijelölz egy O pontot a papíron (kis x-et raksz), meg egy másikat, és azt mondod: most elképzellek kör, te vagy az összes pont, akik olyan távol vannak az O-tól, mint a P! Nincs szerkesztés, nincs pí, van kör. Legalábbis, ha jól csinálod, be kell látnod, hogy léteznek azok a pontok a papíron, amik ugyanolyan távol vannak az O ponttól, mint P.

2013. aug. 12. 20:54
 36/57 A kérdező kommentje:

Szerbusz dq!Wadmalac megértette kérdésem lényegét.Ugyanis a kör képlete,mint matamatikai leírás,nem működik,ezt több privát kommntben is jelezték.Persze,hogy tudok kört rajzolni és itt nem a grafit, a kőrző,vagy a papír minősége a lényeg.

A tudományok feladata,hogy a világban megfigyelt dolgokat(pl.:kör) le tudja írni,mégpedig úgy,hogy ,hogy a megfigyelésbőé adódó törvények MINDIG lefedjél a történéseket.

2013. aug. 13. 17:59
 37/57 A kérdező kommentje:

Tehát,hogy MINDENKI értse!!!

Kijelölök egy koordináta rendszerben egy origo pontot,ami pontszerű.VALAKI mondjon egy pontos képletet,amivel egy pontszerűleg kirajzolt kört modellezni tudok.(A kör részei pontszerűek).Elítisták kíméljenek,többi válaszolómmal szemben legmélyebb Tiszteletem!!!Köszi a sok pozitív kommentet,jeleztem,hogy a kérdéshez hülye vagyok

2013. aug. 13. 23:50
 38/57 anonim ***** válasza:

A pontnak elvileg nincs kiterjedése.

Egy Matematika könyv (geometria) első oldalain olvastam ezt.

Úgy elgondolkoztam, hogy nem tudtam tovább olvasni azóta sem ! ! !

2013. aug. 14. 00:40
 39/57 A kérdező kommentje:
Igen,a pontnak nincs kiterjedése.Fizikban ugyanezt a modellt használják.Hangsúlyoznám:MODELL,amin analógiákat tudsz értelmeni,levezetni.Amikor a matektanárom erről beszélt,majdnem kinevettem,most már örülök,hogy nem tettem meg.Még,hgy nincs kiterjedése...?Modell szempontjából nem számt,kérdésemnél is egy működő modellt szerettem volna válaszként kapni.
2013. aug. 14. 06:50
 40/57 Wadmalac ***** válasza:

Rnégyzet=(x-u)négyzet+(y-v)négyzet.

R a kör sugara, u,v pedig a középpont koordinátája.

Tökéletesen megadja a körvonal összes pontját.

Teljesen egzakt, semmiféle matematikai probléma nincs vele.

2013. aug. 14. 07:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!