Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Fizika nem értek semmit....

Fizika nem értek semmit. Valaki letudná vezetni?

Figyelt kérdés

Fizika? Tudom, hogy nem így kellene megoldani a dolgokat, de nagyon sok időt ki hagytam az iskolából.

Most újra kezdtem vén fejjel. Be vallom nagy vállalkozásba kezdtem és nem gondoltam, hogy bele törik a bicskám. Fizikából házi dolgozatot adtak, de bármennyire is próbálom nem bírom megoldani. Elkezdtem ismételni 7 ált osztálytól a fizikát hogy megértsem de még nem tartok a 9. es anyagnál. Lassú vagyok

Kérdés a következő: 1 feladat. Az 1990-ben felbocsájtott amerikai Hubble- űrtávcső jelenleg 566 km-re a Föld felszínétől, megközelítőleg körpályán kering, sebessége 7,6 km/s. Mekkora a centripetális gyorsulás???

2 feladat:Egy 60 cm sugarú körpályán haladó játékmozdony állandó sebességgel haladva egy kört 8 másodperc alatt tett meg.

Mekkora volt a kerületi sebessége?

Mekkora volt a szögsebessége?

Mekkora volt a fordulatszáma?

Van még egy pár feladat :( Az lenne még a kérésem ha valakinek sikerül megoldania legyen kedves írja le nagyjából, hogyan kell egy ilyen szöveges feladatot megoldani.

2012. jan. 7. 12:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

FruFruFruzsina13 válasza:

"én 13 éves vok és nekem nem jön be a fizika és kit érdekl h mért gyors ez vagy mért van gravitáció stb......"

Villanykörte válasza:

"FruFruFruzsina13, már pedig akkor jó nagy barom lehetsz, már ovodásként is. Ha nem értesz hozzá, akkor minek írsz ide marhaságokat."

Ez az! Játsszunk marhacsordát! Ha valaki baromságokat ír, írja utána a többi is! Múúúú!

2012. jan. 27. 12:11
 12/12 anonim ***** válasza:
Egyszerűen érthetetlen, hogy egy 13 éves ostoba barom beleszól olyanba, amihez nem ért ahelyett hogy inkább még anyacsecset szopogatna.
2012. jan. 27. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!