Mit rontottam el? (akkumulátortöltés, inverter, szélgenerátor)
Figyelt kérdés
Vettem ebayen egy kis elektromos motort (alacsony RPM számút, hogy könnyen tudjak vele visszatölteni egy akksit), most egy fúróval hajtottam meg, és így próbáltam tölteni az akksit. Az inverterrel direktbe kötöttem a kis motort, pont 12voltot nyomtam vele, az inverteren a zöld lámpa világitott (ami szokott is amikor működik) de áram nem jött ki belőle (próbáltam kis lámpát bedugni rá, telefon töltőt). Majd feltöltöttem az akkumulátort egy rendes töltővel, de így se ad áramot az inverter. Autóba mindig működött. Valaki segítene?2011. aug. 19. 16:51
11/12 A kérdező kommentje:
Az inverteren van egy zöld led, ami a powert jelzi, meg egy piros. A zöld mindig világít ha akksira van kötve. A piros meg jelenti az Over Temp,Over load és Low battery-t. Szóval nem tudom hogy túltöltöttség van-e vagy lemerültség :)
2011. aug. 20. 18:09
12/12 anonim válasza:
Az overload az túlterhelés, vagyis vagy túl nagy terhelés van rajta (pl. ha egy porszívót dugsz rá, az overtemp túlmelegedés, kb. ugyanazon okból), vagy az aksi ad kevés kakaót. Ha az aksi biztosan fel van töltve (ezért kérdeztem, hogy biztos a megfelelő töltővel lett-e töltve), és helyes polaritással kötötted be, akkor az inverterrel valami nem okés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!