Mit rontottam el? (akkumulátortöltés, inverter, szélgenerátor)
Ja értem, köszi. Akkor igen, kell neked egy aksitöltő. Hogy milyen, az attól függ, milyen aksid van. Ha műszerész vagy, akkor kereshetsz hozzá kapcsolást.
Az inverterbe azért általában sima egyenfeszültség kell, a motor meg valszeg lüktető egyenfeszt ad. Mi van írva az inverterre? Hány wattos, bemenő/kimenő feszültségek?
Na most azt azért tudni kell, hogy az invertert ha terheled, akkor bizony az megköveteli, hogy a bemnetén a 12V-ról fel tudja venni a szükséges teljesítményt. Tehát ha rákötsz az inverterre egy 40W-os izzót, akkor a bemeneten minimum 40W-ot próbál elszívni a motorodtól (3.3A@12V), ami nem biztos, hogy bírja, el is füstölhet. Szóval nem mindegy, hogy a motorod milyen teljesítményű, de nem hiszem, hogy pártíz wattnál több lenne.
És jó lenne a motorból jövő feszültséget simítani, mert ha jól gondolom lüktető egyenfesz jön róla, aminek nem örül az inverter.
De felejtsük el a motort most. Az aksi rendes autóba való aksi? Mivel töltötted? (Azt értem, hogy rendes töltővel, de az mit jelent?)
Tehát ha az aksit bekötöd az inverterbe, akkor nincs feszültség a kimenetén. (A motort most ne kösd be sehogy, az amúgy is egy másik történet.) Ha van valami multiméter műszered, mérj rá az inverter bemenetére és kimenetére is (az egyik egyen-, a másik váltófesz!), ha van bemenet 12V, és nincs kimenet, akkor passzolok.
Korábban azt írtad, a led szokott világítani, amikor működik, most meg hogy az a lemerült aksit jelzi. Ez ellentmond egymásnak, hacsak nem korábban is folyton majdnem le volt merülve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!