Miért van még mindig rákkeltő anyagok üdítőkben, krémben stb. amikor már rég tudják, hogy rákkeltő?
"Sosem készült exkluzív tanulmány, amely szerint rákkeltő lenne. Összefüggést találtak, de korrelációt nem. Ez azt jelenti, hogy a megfigyelt embereknél semmi sem bizonyítja, hogy a daganatot valóban az alkohol okozta."
De már kivizsgálták és tényleg az okozza. A hatásmechanizmusa pedig az hogy lemossa a belekről a védőnyákot.
Így mostmár biztos hogy minden alkohol elősegíti a ( bél ) rák kialakulását.
Sok orvos emiatt már a napi 1 kis pohár vörösbort vagy a napi 1 doboz gyengébb sört sem ajánlja mármint régen.
"De hivatalosan is rákkeltő"
Kérdező eszel húsvétkor sonkát? Ugye igen. Nos tudjál róla, hogy nátrium nitrittel van pácolva. Ez van a nitrites pác-sóban. Hivatalosan is rákkeltő. Mégis megveszed, vagy ha kínálnak, akkor megeszed. A te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!