Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért van még mindig rákkeltő...

Miért van még mindig rákkeltő anyagok üdítőkben, krémben stb. amikor már rég tudják, hogy rákkeltő?

Figyelt kérdés
szept. 13. 15:53
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező: ide alapvetően normális emberek járnak, akik egyrészt igyekeznek nem hülyeségeket mondani, másrészt értenek a szóból, harmadrészt pedig gondolkodni szoktak.

Ha ezek rád nem jellemzőek, viszont szeretsz provokálni és feszültséget szítani, akkor ez nem a te helyed. Akkor fáradj át mondjuk a politikára.

szept. 13. 22:38
 12/35 A kérdező kommentje:

12.

"

alapvetően normális emberek járnak"

Lehet hogy csak ma nem!

"harmadrészt pedig gondolkodni szoktak.

Ha ezek rád nem jellemzőek"

Látom hogy saját magadból indultal ki megint!

amúgy csak egy egyszerű kérdés tettem föl neki igennel vagy nemmel kellett volna választani ,de mellé beszélt mindegy hagyjuk most már szerintem ne írj ,ne trollkodj tovább.

szept. 13. 23:58
 13/35 anonim ***** válasza:
97%
Nekem úgy tűnik, a kérdező semmiféle egyéb választ nem hajlandó senkitől sem elfogadni, ami nem az ő verzióját támasztja alá. Vagyis valójában nem kérdezni, hanem kinyilatkoztatni jött ide.
szept. 14. 00:39
 14/35 sadam87 ***** válasza:
95%

"De a létrehozása során fenil anilin is keletkezik ami rákkeltő "

A feni-alanin (már ha erre gondolsz, ha nem , akkor nem tudom, mire) egy esszenciális aminosav. (Azaz létfontosságú a szervezetednek, ami ráadásul nem is tudja előállítani.)

Persze végülis olyan értelemben mondhatjuk, hogy rákkeltő, hogy ha tartósan nem viszed be, akkor meghalsz, és így tuti nem lesz rákod, míg ha fogyasztasz belőle, életben maradsz, és így akár rákos is lehetsz...

"Ezért írják azt rá hogy rákkeltő fenil anilin forrást tartalmazhat."

Így van. Kivéve rákkeltő részt, mert - tudomásom szerint - nem okoz rákot. Szóval inkább csak annyit írnak rá, hogy fenilalanin forrást tartalmazhat. Ami a fenilketonuriásoknak (egy viszonylag ritka genetikai betegség) gondot okozhat - mivel az ő szervezetük nem tudja feldolgozni a fenil-alanint -de a többi embernek semmi gondot nem okoz.

szept. 14. 00:43
 15/35 sadam87 ***** válasza:
77%

""Szándékosan olyan anyagot amiről már kiderült és bizonyított a rákkeltőség sehol semmibe nem raknak nem is rakhatnak.'

Dehogyisnem!

Az IARC 2016-ban sorolta az orvosi aloé (Aloe vera) teljes levélkivonatát a lehetségesen rákkeltő anyagokhoz, állatkísérleti adatok alapján. "

Ezt a szövegértés nevű dolgot még gyakorold egy kicsit!

szept. 14. 00:44
 16/35 sadam87 ***** válasza:
93%

"a patkány embolizmusa nem egyezik csak hasonlít az emberére."

A válasszal alapvetően egyet értek, zöldeztem is, de nagyon érdekelne, szerinted az "embolizmus" szó mit jelent? (Én korábban sosem hallottam. Most rákerestem. Amit találtam, az nem hiszem, hogy az, amire te gondolsz.)

szept. 14. 00:47
 17/35 anonim ***** válasza:
90%
3 Ez hivatalosan van igy, mindennél fogsz valami káros hatást találni.
szept. 14. 00:47
 18/35 anonim ***** válasza:
31%
Ez sajnos a modern életvitelünk velejárója. Mégha élelem önellátó lennél, akkor sincs kizárva a rák. A talajok, a felszíni vizek, a levegő is tele van kemikáliákkal.
szept. 14. 08:56
 19/35 anonim ***** válasza:
41%

A kérdezőnek van igaza, csak lehet, hogy ő sem látja:

A gépkocsik kipufogógázai súlyosan rákkeltőek. Igen a katalizátor után is.

A gépkocsik miatt rengeteg ember hal vagy nyomorodok meg balesetekben.

A dohánytermékek súlyosan rákkeltőek. Mégis árulják.

Az alkohol rákkeltő. Az USA meg is próbálta tiltani, igaz más indokokkal. Meg lehet nézni a következményeket.

Szerintem sem az alkoholból, se a dohányból sem, az üzemanyagokon sem a gyártó gazdagodik meg, hanem az állam. (Az üzemanyagokon kb 50-60% adóteher van. A gyártónak vannak alapanyag és gyártási költségei, a kormánynak nincs). Az alkohol és dohánytermék esetén a gyártás költség elenyésző a vételárhoz képest.

Vegyük a régi mondást: Nevigare necesse est. A benzin és az autó letudva.

Ha az alkoholt és a cigarettát betiltanák, a társadalom összeomlás közeli állapotba kerülne. Részben a kieső adóbevételek miatt, annak ellenére, hogy pár év alatt az egészségügyön a megtakarítás jóval nagyobb lenne.

A másik ok, hogy a függőség nagy úr. Az alkohol és egyéb függők, sok mindent megtennének, hogy hozzájussanak a termékhez. Ha ezt kivesszük a képből, akkor a leszokás idejére a függők termelékenysége meredeken lecsökken.

Most három (négy) terméket emeltem ki a rengetegből.

Van például a dihidrogén monoxid. Az egyik legrégebben vizsgált anyag. Az a tapasztalat, hogy akinek a szervezetébe jutott, mindenki meghalt. Ennek ellenére mindenki számára elérhető, igaz más néven.

szept. 14. 18:40
 20/35 anonim ***** válasza:
47%
Csúcsforgalomban ne toljál babakocsit a Hungária körütón, mert az a csecsemő számára azonnali halállal járó kockázat.
szept. 15. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!