Miért van még mindig rákkeltő anyagok üdítőkben, krémben stb. amikor már rég tudják, hogy rákkeltő?
#14 köszi a javítást valóban az amit te írsz:
fenilalanin
Én írtam el - emlékezetből - vagyis nem néztem meg pontosan - megkövetem magam.
#16 igazad van én az emberi és állati szervezet kémiai lebontóképességének különbözőségeire gondoltam.
Passz hogy honnan szedtem réges-régen valahonnan jött.
Talán állatorvos mondta a kutyák szőlő és csoki foigyazstásával kapcsolatban felhozva. Hogy nekik miért mérgező ami nekünk nem.
Erre most így kereséssel sem találtam külön idegen szót ami passzolna a helyettesítésére.
Ha valaki tudja írja meg.
Nem, a kérdező 5. válaszára reagáltam. Bár ha magadra vetted... :)
Nem lehet, hogy a metabolizmus szót használta?
#19 "A gépkocsik kipufogógázai súlyosan rákkeltőek. Igen a katalizátor után is."
A kipufogógáz mérgező. Nem rákkeltő. A kettő nem ugyanaz. Ahogy ezt a kérdést már feltettem korábbi válaszomban is: tudsz linkelni egy olyan kimutatást, mely szerint a benzinkutasok, vagy autószerelők átlag élettartama rövidebb, mint másoké? Nem tudsz, mert nem létezik ilyen. A benzingőz és füst ugyanabban a 2B kategóriában van, amiben a kérdező által említett levélkivonat, azaz nincs semmilyen bizonyíték rá, hogy rákkeltő lenne.
"A gépkocsik miatt rengeteg ember hal vagy nyomorodok meg balesetekben."
Ennek mi köze van a rákhoz? Ennyi erővel sose menj ki az utcára, mert beléd csaphat a villám. De igazából a házban sem maradhatsz, mert rád szakadhat a tetőszerkezet. Ne létezz sehol. Vegyél be egy aszpirint, feküdj bele egy kád forró vízbe, aztán fogj egy borotvapengét és tedd, amire gondolok. Hiszen ez az EGYETLEN módja annak, hogy a jövőben mindenféle veszélyt elkerülj. Ha félsz a veszélytől, akkor kizárólag ez a megoldás jöhet szóba. Félreértések elkerülése végett, egyáltalán nem kívánom neked ezt és egyáltalán nem bátorítalak, hogy tedd meg. Csak azt mondom, hogy ez az egyetlen megoldás a te saját logikádat követve.
"A dohánytermékek súlyosan rákkeltőek. Mégis árulják."
Szintén semmi köze a kérdéshez. A kérdező olyan anyagról beszélt, ami (szerinte, bár téved) rákkeltő, mégis úgy tesz az ipar, mintha minden rendben lenne. A ciginél nem tesz így senki, sőt, a világon nálunk a legszigorúbb a kockázatokra való felhívás szabályai. Szóval ennek sincs semmi köze a témához.
"Az alkohol rákkeltő. Az USA meg is próbálta tiltani, igaz más indokokkal."
Sosem készült exkluzív tanulmány, amely szerint rákkeltő lenne. Összefüggést találtak, de korrelációt nem. Ez azt jelenti, hogy a megfigyelt embereknél semmi sem bizonyítja, hogy a daganatot valóban az alkohol okozta.
Tehát amikor ezekkel próbálod magyarázni, hogy miért van igaza a kérdezőnek, akkor vissza kell kérdeznem: te mégis mi a faszról beszélsz?
Mellesleg tudod mi okoz még halált?
Az oxigén, úgyhogy soha többé ne vegyél levegőt.
A víz, úgyhogy soha többé egy kortyot ne igyál és egy falatot ne egyél.
Sok sikert az életben ilyen pocsék életfelfogással...
19 vagyok
Kedves 25-ös
Bocsánatot kérek, hogy nem tudok felemelkedni a te szintedre.
Összesen csak annyit akartam leírni - bocsánat, hogy nem sikerült - hogy rengeteg dolog van, ami rákkeltő. Bocsánat, hogy nem keresem ki a felméréseket a kipufogógázok (kicsit szofisztikáltabban:levegőszennyezés) és a rákos megbetegedések között, illetve az alkohol és a hasnyálmirigy rák illetve májrák között, a mondanivalóm szempontjából kevésbé lényeges. Összesen annyit szerettem volna leírni, hogy vannak olyan nagyon jól tudottan veszélyes és/vagy rákkeltő dolgok, amiknek a betiltása lázadással járna, ráadásul (micsoda véletlen) a kormány is gennyesre keresi magát rajta, ezért nem is töri magát.
Miért kéne intézkedéseket tenni a dohányzás ellen?
Ha valakinek megéri a pro és kontra, szíve joga, mit csinál.
Mert például a dohányzás nem csak az illető egészségét károsíthatja, hanem a környezetéét is?
Vagy például a tinédzserek még nem biztos, hogy felelős döntést tudnak hozni ezen a téren. (Persze tudom, nekik hivatalosan most sem szabad. Azt, hogy mennyire hatékony ennek a szabálynak az alkalmazása, azt mindenki tapasztalhatja...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!