Az első élőlényeknek nem volt DNS-ük?
Az a baj, hogy minél bonyolultabb egy rendszer, annál nehezebb elkülöníteni, hogy élő vagy sem. Például jelenleg úgy tanítják, hogy a vírusok nem élő rendszerek, de egyetértés a kutatók között ebben sincs. Azt tudjuk, hogy jelenleg általánosan a centrális dogma érvényes, miszerint a tulajdonság megjelenése során DNS-ről íródik RNS-re a kód, amit fehérjévé fordítanak a riboszómák. Ez alól az RNS alapú vírusok térnek el, de ők is csak annyiban, hogy az RNS-ük DNS-re íródik át, majd ugyanúgy a centrális dogma szerint folytatódik. Amit ma élőlényként általánosan elismernek, azok mind DNS alapúak, a baktériumoktól kezdve az emberig.
De az RNS-világ hipotézist nem tudom kizárni, erre szoktam mondani, hogy "majd jönnek a nagyok és megmondják azok", mivel a tudomány bonyolult, én meg akármennyire akarok érteni a biológiához, nem vagyok kutató.
"Ez alól az RNS alapú vírusok térnek el, de ők is csak annyiban, hogy az RNS-ük DNS-re íródik át, majd ugyanúgy a centrális dogma szerint folytatódik."
Mármint az RNS örökítőanyagú retrovírusok. Mert egy csomó más RNS vírus is van (pl. influenza, koronavírusok), amik nem reverz transzkripciót, hanem RNS replikációt használnak a szaporodásukhoz.
"Honnan tudják a sejtek osztódás közben meddig kell ezt tenniük, mivé kell vállniuk..."
Erről már elég sokat tudunk.
"mert lennie kell valami felsőbb rendezőelvnek, minden ebbe az irányba mutat, a DNS kevés ehhez."
Nem igaz.
"Az evolúciós teória is száz sebből vérzik"
Ez hazugság.
"Ezek összetett "alkatrészei" nem alakulhattak ki fokozatosan, mert csak egybe működik az egész, s félkészen semmi értelme."
Nem igaz. Az ID-sek egyszerűsíthetetlen összetettség elvét már számtalanszor cáfolták. Csak egy áltudományos maszlag.
"Kevéssé ismert, mert szeretik elhallgatni, hogy a szinusz csomóhoz a szívben ami az ütemet diktálja NEM VEZET idegpálya."
Főleg azért lehet így, mert ez sem igaz. Pêldául a X. agyideg is beidegzi. (Az igaz, hogy önálló jelgenerálásra képes, de ennek a biológiai háttere tökéletesen ismert, semmi ezoterikus maszlag nem kell hozzá.)
"Aztán ott a talány hogy ezt a milliárdnyi féle élőlényt, állatot, embereket, növényeket melyek hihetetlenül bonyolultan épülnek fel KI vagy KIK tervezték?"
Senki.
"merthogy minden jel ebbe az irányba mutat hogy tervezett. "
Az égvilágon semmi nem mutat erre.
Gratulálok! Sikerült négy bekezdést leírni úgy, hogy egyetlen igaz állítás sem volt benne.
Ezért nem kellett volna rögtön reagálni. Ez tényleg akkora marhaság volt, hogy ki is szedték.
De te megörökítetted.
Most kizárólag azért törölték, mert írtam egy külön bejegyzést, megemlítve benne a mod~~~t.
Erre 1 percen belül reagálnak mindig, és törlik az írásom.
Isteni adomány volt, hogy most ezt a moslékot is törölték mellette.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!