Ritkán előfordult 1-1 napon, hogy a nap folyamán repülőgép zaját hallottam erősen, mintha alacsonyan repülnének, de bárhogy meresztgettem a szemem, nem láttam a repülőt. Ez egy nap többször is megismétlődött. Mi lehet ez? / Hogyan lehet ez?
"amiket én hallottam, azok magasabban repültek elvileg"
Lehet. A pontos helyszín és a katonai gyakorlások ismerete nélkül lehetetlen megmondani hogy pontosan mit hallottál. Az biztos, hogy a katonai gépek jóval-jóval hangosabbak, dübörgősebbek mint bármelyik gép.
"persze nem tudni, mennyire tartják be"
Abban biztos lehetsz hogy fél centi pontosan betartják. Ellenőrzött légterekben és annak közvetlen közelében vannak. Ott nem lehet szórakozni azzal hogy kicsit továbbmegy, mert annak komoly következményei lesznek. Letagadni sem tudja, mert mind a katonai, mind a polgári radarokkal pontosan követnek minden gépet. A légiforgalmi irányítók azonnal észreveszik ha nem marad a kijelölt légtérben, útvonalon egy gép.
Volt is ebből gond kb 10 éve. Majdnem nekimentek egy wizzair gépnek :D
"valami világoskékes-világosszürkés a Gripenek alja, hogy nem láttam."
Google képkereső?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!