Ritkán előfordult 1-1 napon, hogy a nap folyamán repülőgép zaját hallottam erősen, mintha alacsonyan repülnének, de bárhogy meresztgettem a szemem, nem láttam a repülőt. Ez egy nap többször is megismétlődött. Mi lehet ez? / Hogyan lehet ez?
Na ott pont van egy gyakorló légtér
Lásd a térképen:
4000 láb, vagyis kb 1200-1300 méter magasság alatt szoktak itt a Gripenekkel repkedni.
Régebben Kaposváron laktam, sokat jártam a Zselicbe túrázni, szoktam én is hallani őket, dübörögnek rendesen. De mivel alacsonyan és gyorsan mennek és persze a Gripen kicsi és rejtőszíne is van, nehéz meglátni.
Illetve az orosz-ukrán háború kezdetén sokszor láttam itt tankergépeket is körözni. Azok jóval halkabbak, de azért erősebb a hangjuk mint a normál, utazómagasságon repülő gépeknek.
Biztos ez lehetett. Nem ismertem ezt a térképet, köszönöm! Elég sok gyakorló légtér van az országban, úgy látom.
FL245-FL285 magasság ha jól számolom át, az 7500-8700 m (LHTRA21A légtér). Akkor amiket én hallottam, azok magasabban repültek elvileg, mégis elég hangosan (persze nem tudni, mennyire tartják be). Akkor bizonyára valami világoskékes-világosszürkés a Gripenek alja, hogy nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!