U. Xorter kérdése:
Az arabok az arab írásrendszerben az arab számokat is megfordítva írják? Ha nem, akkor viszont nem nekünk kellett volna megfordítani a latin ábécé ellentétes iránya miatt, amikor átvettük?
Figyelt kérdés
ápr. 7. 18:37
21/26 TappancsMancs válasza:
A matek képletek viszon érdekes :)
22/26 sadam87 válasza:
Én írtam már konkrétan ilyen dokumentumba, és ott nem jelentett gondot. (Csak iszonyatosan zavaró volt, hogy rossz helyen van a kurzor.) De biztos vanna olyan verziók, vagy helyzetek, amikor nem tudja jól lekezelni a gép.
(Egyébként az eredeti állításod nem az volt, hogy megzavarja a programot, hanem hogy fordítva kell beírni a betűket. Erre írtam, hogy nem így van. Amit a linked sem cáfol.)
23/26 TappancsMancs válasza:
Szerintem ez azért van, mert a PC-k optimalizálása balról jobbra írásra van kitalálva és nem vegyes irányúakra. Olyat is olvastam már neten, hogy a dátumot valahol latin számokkal kellett megadni és a hivatalokban előre jelzik hogy a sorrendre figyeljen. :) Bár ez szokásbeli probléma, de még olyan is van.
24/26 sadam87 válasza:
"Szerintem ez azért van, mert a PC-k optimalizálása balról jobbra írásra van kitalálva és nem vegyes irányúakra."
Micsoda?
25/26 TappancsMancs válasza:
A gyakorlat azt mutatja, hogy a jobbról balra írók szövegét megzavarja a váltás és "türrös" módszerek szükségesek hozzá. Meg mondjuk én nem állítanám, hogy a PC-k szoftverei és a Windows annyira tökéletes lenne. Legfeljebb az "optimalizálás" nem a legjobb szakszó hozzá - ez lehet persze.
26/26 sadam87 válasza:
Az én tapasztalatom nem ez. De nyilván függ a szoftvertől, biztos van, amikor igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!