Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Baktériumokkal, higiéniával...

Baktériumokkal, higiéniával kapcsolatos kérdés gyakorlati alkalmazás? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Vásároltam korábban egy ruhaszárító állványt egy üzletben. Idő hiányában egyből munkára fogtam és nem fordítottam külön figyelmet a letakarítására. Az utcáról bejárhatnak a legyek az üzletbe és akár az is elképzelhető hogy az üzletben rárepültek a tárgyra mielőtt akár emberi ürülékkel is érintkezhettek.

Kimostam egy törülközőt amit alapos kézmosás és kézszárítás után a ruhaszárító egy olyan slot-jára helyeztem, ahol korábban egy olyan ruha száradt amit előtte utcán hordtam de kiraktam hogy kiszáradjon mert kint meleg van.

A kimosott nedves törülköző két helyen is érintkezett a ráhelyezés során a ruhaszárító azon pontjával ahol a másik említett ruhadarab előzetesen levegőzött illetve arra a fogantyúra, slot-ra lett ráhelyezve.

A kérdésem az, hogy abban az esetben ha a legrosszabb forgatókönyv érvényesül: légy emberi ürülék egyéb szennyeződés, másik ruhadarabbal kintről behozott szennyeződés, piszok izzadtság hogyan befolyásolja a törülköző tisztaságát higiéniai szempontból. Megtapadhat e ilyenkor microorganizmus a felületen? A nedves felületen hogyan és milyen mértékben fognak elszaporodni (törülköző, ruhaszárító)? Melyik fajta? Szükséges e tápanyag a szaporodásukhoz ? Végeznek e mozgást a microorganizmusok? Mutálódnak/mutálódhatnak közben? Elpusztult baktériumok letakarításának és teljesen tiszta homogén felület létrehozásának mi a módja? Jó módszer e az ózon generátor vagy van jobb? Vasalás utólag segít e?

Papírfelület tisztítása lehetséges e az eredeti állapot megőrzése/visszaállítása mellett, ha valamilyen állat összejárkálta?

2023. júl. 27. 16:49
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
95%

"Akiből ez ellenszenvet vált ki"

Lehet, hogy valamit nem értettél meg: KÁROS az egészségre a teljes tisztaság. Kis gyerekekre NAGYON káros. Ráadásul olyan is lehet, hogy ez később sem hozható helyre.

Olvasd el még egyszer, amit írtak erről.

2023. aug. 2. 15:36
 22/28 anonim ***** válasza:
97%

Az a baj, kérdező, hogy olyan szintű az elmeproblémád, hogy mindenkiben ellenséget látsz.

Nem is érdemes neked írni, mert az égvilágon mindent támadásnak veszel, amire "természetesen" azonnal vadul támadsz.

Egy komoly szakorvosnak is több éves munka lenne ezt helyrehozni - még akkor is, ha lenne betegségtudatod.

De ugye az sincs.

Úgyhogy felesleges írni is neked, most is csak azért írok, hogy más tanulhasson belőle.

Természetesen a betegségek ellen védekezni kell, de ez nálad már nem normál védekezés, hanem fóbia.

És még egyszer: ha egyáltalán nem találkozol betegségekkel, akkor tönkremegy az immunrendszered, illetve ha már kiskorodtól nem találkozol, az komoly veszélybe sodor.

2023. aug. 2. 20:58
 23/28 anonim ***** válasza:
94%

"minden dokumentálva van"

Igen. Kaptál részletes, közérthető válaszokat az eredeti kérdésed minden részletére. Ha nem csak trollkodsz hanem komolyan gondoltad, akkor szerintem lépj tovább. Ennél a kérdésnél már úgyis csak értelmetlen személyeskedést és flamelést fogsz kapni. (Utóbbit a saját viselkedésednek köszönheted, persze ha ez volt a célod, akkor csak a többi válaszolónak szeretnék gratulálni, hogy megint jól szórakozhatott rajtunk a troll.)

2023. szept. 21. 23:28
 24/28 A kérdező kommentje:

Az immunrendszer adott keretek között egy tanulni képes/adatbázison (tapasztalat) alapuló védelmi rendszer. Normál használat illetve körülmények között nem kerülnek be vagy ki baktériumok vagy microorganizmusok a szervezetből/-be. Én ha maximális sterilitás szintjén gondolkodok, akkor egy levitáción illetve microgravitáción alapuló rendszert tudnék elképzelni kezdésnek, valami hasonlót amit a NASA fog használni az űrhajósok ruháján az Artemis-küldetések során (akár mesterséges intelligenciával is megtámogatva). Valamilyen intelligens erőtér (aura?).. Franciaországban is építik már a fúziós reaktort, tehát lesznek változások.

A születési jegyem miatt nem hülye vagyok, ilyen az alaptermészetem.

2023. szept. 22. 19:20
 25/28 anonim ***** válasza:
96%

"#25

Ha érett ember lennél, nem itt nyüszítenél hanem mennél a dolgodra! Ki vagy te hogy mindent és mindenkit kontrollálni akarsz, az Atyaúristen??!"

Te vagy az aki nem tudja ezt a témát elengedni. Én csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy semmi értelme a további kommentelésnek, mert az érdemi diskurzus rég véget ért.

"Fog jönni normális válasz, csak nem a hozzád hasonló orkoktól."

Bocs, anonim a profilom és emiatt nem lehet látni melyik válasz az enyém és melyik nem. De a miheztartás végett: a 9-es válasz írója vagyok, és azóta a tegnapin kívül nem írtam ehhez a kérdéshez egyetlen más választ se. Nem én támadtalak, nem én tituláltalak bolondnak. Ha visszaolvasod azt a választ, még csak kérdőre se vontam az aggodalmad helyességét. Szakmai szempontok szerint válaszoltam az eredeti kiírásban szereplő kérdéseidre.

Nem tudom normális válasz alatt mit értesz. Érdemi tudományos választ kaptál nem csak tőlem. Ha azok nem tetszenek mert nem értesz velük egyet, az már a te dolgod.

"Normál használat illetve körülmények között nem kerülnek be vagy ki baktériumok vagy microorganizmusok a szervezetből/-be."

Hát akkor most kapaszkodj meg: a testedben kb 10szer annyi baktérium sejt található, mint emberi sejt. Csak sokkal kisebbek, ezért tömegre csak kb 1-1,5 kilót tesznek ki, és a beleidben élnek. De gyakorlatilag minden testrészünk, ami érintkezik a külvilággal (bőr, felső légutak, szájüreg, emésztőrendszer, nők hüvelye) rengeteg mikroorganizmus otthona, és ez jól is van így. Ezek a baktériumok cserélődhetnek, újakat vehetünk fel a környezetből, a meglévőket pedig üríthetjük, elsősorban a széklettel. Teljesen steril körülmények között csak a súlyosan immunhiányos emberek élhetnek, mindenki másnak a sterilitás csak ártana.

2023. szept. 22. 23:20
 26/28 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudom... a kérdező lehet súlyos elmebeteg, vagy pedig egyértelműen provokátor.

De az egyik ilyen írását már látta moderátor, és még mindig ott van.

EZ az igazán szomorú.

Lehet, hogy az egész kérdést törölni kéne, különben a kérdező itt fog élvezkedni minden egyes emberre, aki jó szándékkal ír neki.

2023. szept. 23. 00:07
 27/28 A kérdező kommentje:
A válasz-törlések és -töröltetések miatt feljelentést teszek a Rendőrségen.
2023. szept. 23. 14:20
 28/28 A kérdező kommentje:

Neked mindenki troll, akinek nem tudsz dirigálni.

2023. szept. 23. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!