Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az ember miért akarja annyira,...

Az ember miért akarja annyira, az AI manipulálja őket, uralkodjon felettük?

Figyelt kérdés

Látszólag nincs semmi tüntetés.

Pedig az AI már meg tudja hamisítani valaki hangját, fényképét.

Idő kérdése amíg videofelvételeket is fog generálni rólunk amin nem mi vagyunk.

Miért akarják az emberek ennyire az elnyomást?

2023. júl. 26. 08:39
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

10

1. Nem megfelelő emberek kezében nem megfelelő dolgokat lehet vele tenni. Egyenes út a tech diktatúrához.

2. A továbbfejlesztése valószínűsíthetően öntudatra ébredésükhöz fog vezetni.

2023. júl. 26. 10:12
 12/29 anonim ***** válasza:
93%

Azt mondtam, hogy nem az AI vette rá magát, hogy bárkiről bármit is csináljon, hanem emberek készítettek el AI segítségével valamit. A lényeges eltérés a szándék, az önállóság.

Ha van amitől inkább első körben tartanunk kéne nem az,hogy AI fog rajtunk uralkodni, hanem az, hogy AI segítségével fognak rajtunk uralkodni..

2023. júl. 26. 10:14
 13/29 anonim ***** válasza:
(#12-es is én vagyok, nem írtam, hogy #7-es voltam..)
2023. júl. 26. 10:17
 14/29 A kérdező kommentje:

12

Igen, lásd 11-es hozzászólásom.

2023. júl. 26. 10:23
 15/29 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom mire gondolsz kérdező, mikor azt mondod nincs ellenállás, kb mindenki ezen sír most hogy jaj de ijesztő az AI át fogja venni az uralmat felettünk stb miközben semmit nem tudsz róla csak azt hogy valami mágikus entitás ami mindent tud. Ha csak egyszer megpróbálnád használni ezeket az eszközöket, látnád hogy azért nagyon messze van ez az intelligenciától. Ha valaha is öntudatra ébred, nem mostanában lesz. Az meg hogy lehet rossz célokra is használni kb igaz bármire.
2023. júl. 26. 11:35
 16/29 A kérdező kommentje:

15

Ez ijesztő nagyon.

Már az AI dönti el milyen tartalmat nyom a képedbe, tudja mi érdekel, mivel lehet a képernyőre tapasztani.

Az AI cenzúráz, ha politikailag nem megfelelőt írsz automatikusan törli téged meg tilt.

Ha már ez nem ijesztő akkor mi?

2023. júl. 26. 13:57
 17/29 A kérdező kommentje:

És egyébként az, hogy a hangod meg tudja hamisítani vagy hamis képeket generál rólad az már önmagában el kellene hozza a totális betiltását …. egy normális értékrenddel bíró világban.

Mivel nem ilyenben élünk, inkább egy Mad Max világ felé haladunk, csak emiatt lehet még megengedett a fejlesztése.

Ez már nem demokrácia. Az AI megmondja az embernek mire van szüksége, mi az elfogafható értékrend amit követni kell és mire szavazzon. Nincs már gondolkodási és értékrendbeli szabadság ha nem tudnád.

2023. júl. 26. 14:00
 18/29 anonim ***** válasza:
75%

Ez nem ijesztő, csak te személyesítesz meg hamisan egy programot. Egy AI sem tudja, mi érdekel. Ha megkérdeznéd bármelyiket, hogy na mi érdekli Kiss Jóskát, nem tudna mit kezdeni a kérdéssel. Hisz csak egy rém egyszerű algoritmusokról van szó, amik például az általad gyakran látogatott weboldalak alapján kilistáz neked egy halmazból olyanokat, amik azokhoz hasonlóak. Nem tudja, mi az ami teged érdekel, azt sem tudja, mi az hogy érdekelni. Csak egy sima összehasonlításokat végző program gyakorlatilag.

Ahogy cenzúrázni sem tud valójában, hisz azt se tudja, mi az hogy cenzúrázni. Simán az emberek által megadott paraméterek alapján szelektálja a tartalmat.

2023. júl. 26. 14:04
 19/29 A kérdező kommentje:

18

Szerintem ez lényegtelen. A végeredmény számít és, hogy mire használják.

Ha tudtad volna az atombombát ledobják két nagyvárosra akkor is simán kifeleszted, mondva, hogy hát de jó célokra is lehet majd használni?

2023. júl. 26. 14:07
 20/29 anonim ***** válasza:
74%

Nem lényegtelen, hisz te a kérdést eleve úgy indítottad, mintha az MI valamiféle emberek felett álló entitás lenne. A példáidról pedig, amiket ez ügyben felhoztál, kiderült, hogy hamisak, erre visszakozol, és egyből úgy teszel mintha ez nem is számítana...

Amúgy a találmányok nem csak úgy a semmiből jönnek, hanem már meglévő ismeretekre épülnek. Azok az ismeretek pedig mások számára is léteznek. Vagyis ha én nem találok fel valamit, az nem azt jelenti hogy a találmányom sosem születik meg. Akkor simán másvalaki fogja megalkotni ugyanazt másnap, vagy mondjuk egy évvel később.

2023. júl. 26. 14:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!