A fertőző betegségek modern kezelése és hogy nincs mennyiségi éhezés, az ellensúlyozza a totális mozgáshiányt, alváshiányt és minőségi éhezést?
Mindig vitába kerülök emberekkel a várható élettartam kapcsán.
A tág környezetemben a most 50-60 körüliek többsége meghal vagy súlyos beteg és jóval kevesebb, aki túléli ezt a kort.
Szerintem a várható élettartam drasztikusan csökkenni fog.
A gyerekek már nem játszanak odakint 10-15 éves korukig, a tini fiúk nem fociznak odakint.
A felnőttek semmit se mozognak, mert a munkakörök döntő többsége egyhelyben álló vagy ülő.
Az étkezés 2 fajta finomított gabonából, húsokból, cukorból áll. A többség túlsúlyos, de aki nem, annak se feltétlen egészséges az egyoldalú étkezés.
A levegő meg irgalmatlanul szennyezett. Ahogy a víz és a talaj is.
Ha nincs igazam és a korosztályom nálam szerencsésebb genetikájú tagjai hosszan fognak élni, annak mi a TUDOMÁNYOS oka?
Oké, hogy a fertőzéseket kezeljük, de mi lesz a krónikus bajokkal?
Ha valaki nem eszik rostosat, vitamingazdagon és nem mozog semmit, az hogyan tud 70-80 évig élni?
Meg tudtok győzni valahogy? (Bár akkor más hobbiba vágok a rendszeres sport helyett.😅)
Tudományosan mi írja felül a sose látott módon kevés mozgást, a rengeteg szénhidrátot és a fekete tüdőt?
Menj el a Medicoverbe, beszélj az orvosokkal te....
Agyam eldobom a sok hülyétől ezen az oldalon...
Környezetmérnök végzettségem van.
Port mértünk.
Az erkélyünkön 6-8-szorosa a Normafa parkolónál levőnek, az Alkotás úton meg elérte a műszer a méréshatárát...
Számszerű mennyiségek? Vegyi összetétel? Szemcseméretek eloszlási függvénye? Valószínűsíthető személyi expozíciók?
Az Alkotás úton nem csúcsforgalom idején szellőztetnek, és nem tartózkodnak a járdán az emberek egész nap. A mai gépkocsikban mikrofiltert alkalmaznak az utastér szellőztető ventilátora előtt.
A páciens egyéb pszichogén fájdalmai?
:-)
Utastérben is mért az illető, semmi jót.
Hatsávos úton lakom és akkor szellőztetek ki, amikor tudok vagy kell. Van, hogy csúcsforgalomban van nyitva az ablak. Persze nyilván jobban ki tud tisztulni a levegő, ha nincs dugó és fúj a szél, de egy lakónak nem lesz kapacitása ezt figyelni és ez alapján kiszellőztetni vagy épp nem.
Gondolom az Alkotás útiak se ezt figyelik.
Ja mellesleg szelesebb időben mértünk és aaaannyira azért nem tisztult ki.
Minek kell akármilyen eloszlásfüggvény?
Te miért nem hiszel az orvosoknak, ha azt mondják, hogy nem számít, dohányzol-e? Legalábbis nekem 3 mondta.
Ha nehéz elfogadnod, hogy fekete tüdővel, egyoldalú táplálkozással, mozgáshiányosan 50-60 éved lesz, ahogy a legtöbbünknek, akkor is így lesz.
Ja, én is tegyek vigyori fejet?
Kérdező - nyugodj már le!
1. A forgalmas utak mellett igenis figyelembe szokás venni a helyzetet. Különben meg érdemes filteres szellőztetőt beszerezni az ilyen épületekbe. A légkondik is sokat javítanak a helyzeten, ami a külső környezet elszigetelését illeti.
2. A szemcseméretek és típusok nagyban meghatározzák a por tüdőbe jutási képességét és az irritáló hatást.
3. Az orvosok bekaphatják a... - mert gyerekkoromban (80-as években) minden második orvos cigizett jósorában. Nyilvánvaló, hogy a közvetlen cigarettafüst két nagyság-rendel erősebb mint a passzívan beszívott.
4. A teljesen egészséges tüdő is elég ijesztően sötét színű. Voltam egy plasztinált emberi test kiállításon, és ott ki volt állítva az egészséges és dohányzós tüdő egymás mellett - meg egy üvegurna, ahova beledobhattad a nálad lévő csomag cigit.
5. Az nem "vigyori fej", hanem egy langymeleg mosoly!
1.
Nálunk nem szokás. Gyerekkoromban se vették (itt nőttem fel), másoknál se látom, én azt nézem, túl meleget ne engedjek be. Sőt, az erkélyt is használom!!
Tudomásul vettem, hogy olyan lesz a tüdőm, mint egy dohányosnak, hogy emelkedett tüdőrák (eleve minden felmenő rákos volt) és COPD rizikófaktorom van, sőt, már most csúnyán köhögök.
Nem erőlködöm, hogy mikor szellőztessek ki, 1-2%-ot ha csökkentem az esélyt.
Sőt, távolabbi rokon a Nagykörúton lakik, a miénknél kisebb út, de zártabb, anyukája a miénk folytatásában.
Annyi tény nálunk, hogy nem tud megülni (jó, adott időjárási helyzetben tud nyilván), uralkodó szélirányú és nagyon nyitott.
2.
Pont azt mértük, ami a legkönnyebben bejut és legnehezebben távozik.
4.
Jó, de kinek tiszta a tüdeje?
4 és 6 sávos utak mellett adott, hogy nem, minden rizikófaktorunk azonos a dohányzókéval.
Kertesházas övezetekben érezni a nagyon erős fűtésszagot. Egy község sokszor völgyben van ráadásul. Jó, nyilván nem az Alföldön.
Talán egy lakótelep, park jó, távfűtéssel, picit távolabb az utaktól, üzem meg ugye kevesebb van nálunk.
De érvet még mindig nem kaptam arra, hogy minek sportolni, ha nálam tovább él a 95% semmit se sportoló.
Meg minek speckó helyekről rendelni az ebédet, bevásárlást, ha mindegy igazából...
Azért, mert azt tanultam, hogy a szmog, a mozgáshiány és az egyoldalú táplálkozás árt, hipochonder vagyok? Felmondott a fél tanári kar a gimimben, így a volt biosztanárom is, de megkeresem őt ezt megmondani neki.... Egy másik volt biosztanáromat is megkeresem ezt megmondani neki. Meg megmondom a belgyógyászomnak is.
Hogy jó a mozgásszegény életmód, az egyoldalú étkezés és a szmog, úgyse árt, nem okoz semmi bajt.
Úgyviselkedsz, mint egy hisztis kisgyerek, ilyen csak azért mert stílusod van. Először nőj fel, utána lehet majd veled beszélni, mert most mintha kb. el se olvasnád, amit írnak neked.
De tessék, mondok neked személyes példát, mert úgy tűnik neked az kell: az én környezetemben az emberek többsége eszik zöldséget meg gyümölcsöt minden nap, sőttöbben még vitamint is szednek. Egyáltalán nincs fűtésszag meg porszak, pedig kertesházban élek. Mozgok valamennyit, és a környezetem is mozogok. Eleve a suliban van olyan, hogy tesi óra.
Szóval nekem van igazam, az emberek többnyire egészségesen élnek, mert én azt látom.
Akkor a szerencsés kisebbségbe tartozol.
Neked akkor nem fekete a tüdőd, mint pl nekem.
Ma hol fűtenek zömében gázzal családi házakban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!