Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A fertőző betegségek modern...

A fertőző betegségek modern kezelése és hogy nincs mennyiségi éhezés, az ellensúlyozza a totális mozgáshiányt, alváshiányt és minőségi éhezést?

Figyelt kérdés

Mindig vitába kerülök emberekkel a várható élettartam kapcsán.

A tág környezetemben a most 50-60 körüliek többsége meghal vagy súlyos beteg és jóval kevesebb, aki túléli ezt a kort.

Szerintem a várható élettartam drasztikusan csökkenni fog.

A gyerekek már nem játszanak odakint 10-15 éves korukig, a tini fiúk nem fociznak odakint.

A felnőttek semmit se mozognak, mert a munkakörök döntő többsége egyhelyben álló vagy ülő.

Az étkezés 2 fajta finomított gabonából, húsokból, cukorból áll. A többség túlsúlyos, de aki nem, annak se feltétlen egészséges az egyoldalú étkezés.

A levegő meg irgalmatlanul szennyezett. Ahogy a víz és a talaj is.

Ha nincs igazam és a korosztályom nálam szerencsésebb genetikájú tagjai hosszan fognak élni, annak mi a TUDOMÁNYOS oka?

Oké, hogy a fertőzéseket kezeljük, de mi lesz a krónikus bajokkal?

Ha valaki nem eszik rostosat, vitamingazdagon és nem mozog semmit, az hogyan tud 70-80 évig élni?

Meg tudtok győzni valahogy? (Bár akkor más hobbiba vágok a rendszeres sport helyett.😅)

Tudományosan mi írja felül a sose látott módon kevés mozgást, a rengeteg szénhidrátot és a fekete tüdőt?

2023. máj. 30. 10:23
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:
Csak a többség..
2023. máj. 30. 15:33
 22/59 anonim ***** válasza:
68%

Az alapprobléma a helytelen általánosítás. Azért mert te látsz valamit, abból nem következik az általános.

Vannak sokan, akik helytelenül élnek mert lusták vagy tudatlanok vagy nincs lehetőségük. Vannak sokan, akik helyesen élnek, mert tudják, hogyan kell.

Vannak akik 50-60 éves korukban halnak meg és vannak akik 80-90 évesen. Vannak, akik 40 évesen is rossz életminőségben élnek és vannak, akik 80 évesen is relatíve jóban.

Egyébként pedig egy ország életminősége mindig a vezetői magatartásától függ. A vezetői magatartása pedig az állampolgár öntudatosságától. Szolgalalkű nép nagyon rosszul jár, ha elmebeteg a vezetője.

2023. máj. 30. 15:56
 23/59 A kérdező kommentje:

Nagyon nehéz helyesen élni.

Az egészséges, változatos táplálkozás sokaknak nem finom. A sport sokaknak nem hobbijuk, mellesleg mindenki időhiányban szenved.

Arról láttam már statisztikát, hogy az emberek 5-10%-a sportol, nyugatabbra is.

Amennyit enni látok, megkockáztatom, eleve reprezentatív. Pedig külföldi, IT-s, betanított munkás is volt.

2023. máj. 30. 16:00
 24/59 A kérdező kommentje:

A légszennyezést aztán hogyan kerülöd el?

Olyan fekete a tüdőd, mint a szurok.

Mi még gimiben néztünk formaldehides belső szerveket a Semmelweisen.

2023. máj. 30. 16:02
 25/59 anonim ***** válasza:

Kérdező - az én tüdőm tiszta, mert nem cigizek. 14 évet éltem Pozsonyban (ahol egy nagy petrokémiai üzemkomplexum is van), és nem tűnt különösebben szennyezettnek a levegő. A mai autók pedig teljesen tiszták, én nagyon elégedett vagyok az euro3-as emissziós szabvánnyal is (az euro7 pedig sajna már kivégzi az átlagember autókultúráját).

A pocsék ételkínálat viszont egyre komolyabb probléma (már ha nem éhezünk a jövedelemhiány miatt), viszont a tudatos válogatással és hozzáférhető táplálékkiegészítőkkel sokat javíthatunk a helyzeten.

2023. máj. 30. 20:28
 26/59 A kérdező kommentje:

Fekete konzervált tüdőt láttam, nem volt dohányos, csak a 8. kerületben élt.

Én csak 1-3 hetente dohányzom masszívan passzívan, de fekete lehet a tüdőm - nem emiatt.

2023. máj. 30. 20:53
 27/59 anonim ***** válasza:

Kérdező - súlyosan hipochonder vagy!

A "nyócker" utcái talán koromfekete lepedékkel vannak borítva?

2023. máj. 30. 20:56
 28/59 anonim ***** válasza:
Jaja, a 8. kerület határain van egy láthatatlan fal, ami nem engedi ki a rossz levegőt.
2023. máj. 30. 20:58
 29/59 A kérdező kommentje:

Hát lényegében igen, a lakások is jobban porosodnak, az utca is poros.

Van szakirányú felsőfokú végzettségem, részt vettem méréseken (az illető mért a lakásunkban és az erkélyünkön is), a szakdolgozatom is érinti a témát.

Van egy rossz hírem, majdnem mindegy, dohányzol-e.

Megkérdeztem két orvost, számít-e. Nem számít...

Illetve végülis hárommal beszéltem erről, belgyógyász, kardiológus és pulmonológus. Ugye mindegyik leírja a leletre a dohányzást, de élőben elmondták, hogy tök mindegy.

A pulmonológus hozzá is tette, hogy nem véletlen van a Margit körúton brutálisan sok asztmás gyerek.

(Amúgy én is mindentől lefulladok.)

Vagy nem ismered a hipochondria fogalmát?

2023. máj. 30. 21:01
 30/59 anonim ***** válasza:
54%

Tisztelt és tanult kérdező - kvázi kolléga - megosztanád velünk a mérési eredményeidet? Nekem környezetfizikai szakirányú végzettségem van!

"Van egy rossz hírem, majdnem mindegy, dohányzol-e."

- ha még egy ilyen baromságot leírsz, akkor feljelentelek oktalan rémhírterjesztésért!

2023. máj. 30. 21:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!