Az egyetemi műszaki és informatikai tárgyak általánosan miért nehezebbek a mateknál?
Nem beszéltem olyan sok emberről ilyen irányban és nem is mindenkivel esett ez szóba, de így röviden tömören a megnehezebb műszaki/informatikai tárgyak vagy nehezebbek vagy sokkal nehezebbek a mateknál. Senkitől se hallottam olyat, hogy mérnöki/infós szakon a matek lenne a legnehezebb. (főleg analízisre gondolok itt).
Ugye én másféle szakra járok, így nem tudom elképzelni ezt. Ugye a matek, a fizika, infó, műszaki tárgyak is ilyen logikai láncok összefüggéseiből állnak, egyik se olyan, hogy olvass el sok sok anyagot, amit nem nehéz felfogni de annyi anyagot megjegyezni nagyon nehéz.
Nyilván nem ugyanazok, de azért komoly kapcsolatban állnak egymással, akkor valaki így eltudná mondani, miért nehezebb mindenkinek/szinte mindenkinek, vagy minimum nagyon sokaknak? A nagyon jó matekosok jó esetben matekból annyira nem szívnak, de infóból/műszaki tárgyakból igen, nyilván eltérő mértékben az előző és az utóbbi esetben is.
Az anyagmennyiség önmagában nem a fő problémák egyike? Nehezebbek az összefüggések? Vagy több tudományterület van egybe és azért?
Egyébként az jó logika, hogyha több tudományterületet kell egyben nézni viszonylag mélyen, akkor az nehezebb, mintha csak egyet kéne extrém mélyen? Tehát egybe fizika,matek,infó három X nehézségben, (ami mindegyiknél eléggé nehéz és mély) akkor az olyan nehéz, mintha csak matek lenne 5x mélységben?
"Szia, a BME-n köztudottan nehéz a matek, meg az egyetem is nagyon nehéz úgy általában. Villamosmérnöki szakon és mérnökinfón még se hallottam senkitől se soha, hogy az analízis a legnehezebb tárgy lenne.
mérnökinfó legnehezebb: grafika, adatbázis.
Villanyon:jelek és rendszerek, de mondjuk az is eléggé matekos.
Pedig tudtommal az OE-n ugyanezeken a szakokon lazább sokkal a matek."
Én PTE-PMMK végeztem a Diákok legalább 70 % Matek és mechanika miatt rugták ki. Sokan államvizsga előt küzdöttek Matek II, Mechanika III tantárgyakkal. Mondjuk ez 10 éve volt azota lehet hogy változot. Hatalmas külömbség volt tanár és tanár közt is. Villamos gépek 1 nevezetü 2 kredites tantárgynál volt olyan tanár akinél minimum 50 % volt a bukás aránya ugy hogy készültek, másik meg elfogadot egy wikipediárol kimásolt beadandot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!